2012. szeptember 12., szerda

Őszi Újdonságok - 3. forduló

MAXIM KIADÓ


Immár elérkezett a játék 3. fordulója!

Az 3. forduló főszereplője: a Maxim Kiadó.

Azok kedvéért, akik most kapcsolódnak be a játékba, röviden leírom a szabályokat:

1. Ebben a bejegyzésben 10 állítást olvashatsz a Maxim Kiadóval, a kiadó könyveivel kapcsolatban. Minden egyes állítás esetében el kell döntened: IGAZ vagy NEM IGAZ.
2. Bónuszkérdés: A Maxim Kiadó melyik őszi újdonságát szeretnéd megnyerni?
3. A válaszokat küldd el a gicaolvasgat@gmail.com e-mail címre legkésőbb 2012. október 07. éjfélig. A tárgyba írd be légyszi: Őszi Újdonságok - 3. forduló.

A játék 5 fordulóból áll, a következő szeptember 19-én jön egy másik kiadóval. Akár mindegyik fordulóban játszhatsz, de egy fordulóban csak egyszer.
A végén egy nyertes lesz, aki azt a könyvet kapja meg tőlem ajándékba, amelyet az e-mailben megjelölt. Amennyiben a nyertes több fordulóban is játszott, akkor Ő dönti el a megjelölt könyvek közül melyiket kéri.

Egy kis segítséget találsz itt a blogon, a kiadó honlapján és facebook oldalán.

IGAZ vagy NEM IGAZ?

1. A szegedi székhelyű kiadó 1989-ben alakult. Fő profilja középiskolai és általános iskolai tankönyvek és segédtankönyvek, illetve nyelvkönyvek kiadása.
2. Számos könyvsorozattal rendelkeznek, pl. Út a tudáshoz tankönyvcsalád, Varázslatos gyakorlófüzet sorozat vagy studio d angol nyelvű tankönyvcsalád.
3. Több tantárgyhoz, pl történelemhez interaktív tananyagot is nyújtanak tanárok számára.  
4. A Dream válogatás is a kiadó egyik sorozata, melynek kötetei sikeres külföldi könyvek közül kerülnek ki. Ifjúsági könyvek mellett, felnőtteknek szóló regények is helyet kapnak a sorozatban.
5. Kínálatukban szerepelnek még útiszótárak és útikönyvek, naptárak, valamint foglalkoztató hobbikönyvek is.
6. Amy Kathleen Ryan trilógiájának első kötete Ragyogás címmel fog megjelenni. Főszereplője Waverly, akit egy űrhajóról rabolnak el, elválasztva így szerelmétől, Kellantól.
7. Az Angyalsors trilógia második regénye idén ősszel, míg a sorozat harmadik része várhatóan 2013 tavaszán fog megjelenni Angyalvágy címmel.
8. Felnőtt olvasóknak szóló regényeik egyike a Galambok őrizői, amely  négy különleges nő lenyűgöző történeténe.
9. Facebook nélküli világba kalauzol vissza Carolyn Mackler és Jay Asher könyve, a Kezünkben a jövőnk. A kiadó honlapján pár oldal erejéig lehetőség van beleolvasni a regénybe.
10. A II. világháború idején játszódik Ruta Sepetys könyve, amely egy fiatal lány szemszögéből mutatja be a háború borzalmait. A valós alapokkal rendelkező ifjúsági regényhez több, mint 11 perces trailer is készült, melyben maga az írónő meséli el a könyv születésének történetét.

Jó szórakozást!


0 megjegyzés: