2012. július 7., szombat

Folyt. köv. (5)

Mary Jo Putney - Örzők trilógia

Mary Jo Putney - Ellopott mágia
Sorozat: Örzők 2.

Műfaj: történelmi romantikus
Kiadó: General Press
Oldalak száma: 392 oldal
Eredeti ár: 2800 Ft
Várható megjelenés: 2012.07.09.

Fülszöveg: "Simon Malmainnek, Falconer grófjának az a feladata, hogy az Őrzők törvényét betartassa. Épp Lord Drayton várába igyekszik, hogy megbüntesse, amiért az emberiség ellen használta varázserejét. A küldetés azonban nem várt eredménnyel zárul: a férfi üldözőből üldözötté válik. Simon a kezdetben őrültnek tűnő Meg segítségével szabadul meg a várból. A lány is egyike Lord Drayton áldozatainak, aki több éven át Meg rendkívüli varázserejét használta alantas céljai megvalósításához. Miután az ifjú hölgy megszabadul az elméjét eltorzító varázslattól, egyetlen vágya, hogy elégtételt vehessen a rajta esett sérelmekért. Simon és Meg immáron együttes erővel veszi fel a harcot a lorddal szemben. A kettejük között kialakult mágikus kötés nemcsak az erejüket, hanem a köztük vibráló szenvedélyt is megsokszorozza. Végzetük azonban nem teljesedhet be mindaddig, amíg le nem győzik Lord Draytont, aki ördögi tervet eszelt ki, hogy megszerezze a Nagy-Britannia feletti uralmat…"


Miért érdekel?
Mert romantikus, ráadásul történelmi romantikus, és még varázslat is van benne. A festői szépségű Wales (hatalmas sóhaj) illetve London a színhelye a XVIII. században játszódó történetnek.
A sorozat első és harmadik kötete már korábban megjelent. Érdekes, hogy a második részt viszont csak most adják ki. Nem értem, miért nem sorrendben? De nem baj, így legalább nem kell majd várnom a folytatásra, egymás után olvashatom a három könyvet.
A fordításban sem kell majd csalódnunk, mivel az a Lukács Andrea fordította, aki a Ward könyveket is szokta. 

A trilógia részei:

1. A Kiss of Fate (2004) - Végzetes csók (2005)
2. Stolen Magic (2005) - Ellopott mágia (2012)
3. A Distant Magic (2007) - Bűvölet (2008)

0 megjegyzés: