2012. július 4., szerda

Hamarosan - Újdonságok a Cicerótól

A Ciceró Kiadó a nyári hónapokban több izgalmas könyvvel is jelentkezik. Érdekesség, hogy mindegyik könyv egy-egy sorozat része.

1. Gyönyörű borító, 4 feletti átlag a goodreadsen, érdekes fülszöveg. Mi kell még?

Josephine Angelini - Baljós csillagok

Sorozat: Starcrossed (Baljós csillagok) 1.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 432 oldal
Eredeti ár: 3390 Ft
Várható megjelenés: 2012. július

Fülszöveg: "Szembeszállhatsz-e a sorsoddal?

Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér folyik.
Amikor Helen először találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól."


2. Gayle Forman könyvének újranyomtatása az előzőnél nem sokkal jobb borítóval. Pedig olyan szép is lehetett volna, ha átveszik valamelyik külfödi borítót. Viszont az ára picivel kedvezőbb lesz.

Gayle Forman - Ha maradnék

Sorozat: If i stay (Ha maradnék) 1.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 264 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. július

Fülszöveg: "Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?"

3. A könyv folytatása hasonló stílusú külsővel.

Gayle Forman - Hová tűntél?

Sorozat: If i stay (Ha maradnék) 2.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 272 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. július

Fülszöveg: HÁROM ÉV MÚLVA

"Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.
Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.
 Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.
 De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?"

4. Borzalmas borító! Remélem a tartalom jobb lesz.

Lauren Oliver- Káosz

Sorozat: Delírium 2.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 344 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus

Fülszöveg: "− Szóval korábban hogy hívtak? – kérdezem, mire megáll. Nem fordul meg, miközben folytatom: − Úgy értem, azelőtt, hogy a Vadonba jöttél.
Egy darabig még dermedten áll, aztán megfordul. 
− Jobb lesz, ha lassan hozzászoksz – mondja halkan, de határozottan. – Minden, ami voltál, az előző életed, az ismerőseid… elporladtak. – Megrázza a fejét, majd még szigorúbb hangon folytatja. – Nincs olyan, hogy azelőtt. Csak most van, és ami ezután következik."

Lauren Oliver felvillanyozóan izgalmas második kötettel folytatja a Delíriumban megkezdett történetet. A trilógia első kötete, a Delírium 2011-ben előkelő helyezést ért el a New York Times bestseller listáján. A fordulatos folytatásban szinte sisteregnek a vad elszántság, a tiltott szerelem és egy kitörni készülő forradalom lángjai.
"


0 megjegyzés: