2012. szeptember 3., hétfő

Hamarosan

A Könyvmolyképzőnél rengeteg új könyv fog megjelenni idén ősszel. Ezért nem is egy posztba sűrítettem az egészet, hanem két részre osztottam. Ebben a szeptemberi várható megjelenéseket olvashatjátok.

1. Ez az egyik, amire nagyon kíváncsi vagyok!

Colleen Houck - A tigris átka
Sorozat: The Tiger Saga 1.
Műfaj: ifjúsági, romantikus, fantasy
Eredeti ár: valószínűleg 2999 Ft ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Ez az eredeti borító! Remélem megtartják, annyira szép!

Fülszöveg: "Szenvedély. Sors. Hűség. 
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?

Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén.
Pedig pontosan ez az, ami történt.
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot.
A tigris átka egy epikus fantasztikus-romantikus sorozat feszült, izgalmas első kötete, egy olyan élmény, amiből még többet akarsz."


2. A másik nagy várósom! Bár Alex kötete nem nyűgözött le teljesen, mégis kell!!!!

Simone Elkeles - A vonzás szabályai
Sorozat: Perfect Chemistry 2.
Műfaj: ifjúsági, romantikus
Eredeti ár: 2999 Ft ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?

3. Nem olvastam az első részt, de az írónő Sikoltók című sorozatának első kötetét igen. Az pedig tetszett, így szerintem a Vérmacskák is sorra fognak kerülni.

Rachel Vincent - Rogue - Latrok
Sorozat: Vérmacskák 2.
Műfaj: urban fantasy
Eredeti ár: 2999 Ft ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: Rendben, szóval a macskák nem esnek mindig talpra. Én aztán a legtöbbünknél jobban tudom ezt. Amióta visszatértem a falkába, nagy döntések és még nagyobb hibák követték egymást az életemben; olyan hibák, amikért ártatlan életekkel szokás fizetni. Mint az első és egyetlen női végrehajtónak, nagyon sokat kell bizonyítanom apám, a falka és saját magam előtt is. És most, hogy a területeinken sorra ölik meg a kandúrokat, keményebben dolgozom, mint valaha - bár mindig van erőm, hogy munka után szórakozzak is egy kicsit Marckal, aki végrehajtóként és a magánéletben is a társam. Azonban nem minden hibám lezárt ügy. Felmerül a gyanú, hogy a halott kandúrok esete összefüggésben áll emberi nők eltűnésével is, és talán minden miattam történik, emberként vagy macskaként. És az az egyetlen megingás talán túl sokba, elviselhetetlenül sokba fog kerülni nekem...

4. Erről a sorozatról aztán hallottam már sok jót, és nagyon sok rosszat is. Mindenesetre a borítói szépek, de ez tetszik a legkevésbé.

Lauren Kate - Passion - Végzet
Sorozat: Fallen 3.
Műfaj: ifjúsági, fantasy, romantikus
Eredeti ár: 2999 Ft ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: Óriási nemzetközi könyvsikerek, a Fallen (Kitaszítva) és Torment (Kín) szenzációs folytatása. 
Mielőtt Luce a Sword & Crossban Daniellel találkozik, mielőtt megküzdenek a halhatatlanokkal, már sok életet leéltek. Ha a mindenre elszánt Luce meg akarja törni a szerelmüket sújtó átkot, fel kell keresnie múltbéli megtestesüléseit, hogy teljességgel megértse a sorsát. Minden század, minden élet más-más fogódzót rejt számára. Daniel követi Luce-t a századokon át, míg a lánynak esélye nem lesz átírni a történelmet. Hány halált bír el az igaz szerelem? Képes-e Daniel és Luce jövőjük megváltoztatása érdekében feloldani a múlt rejtélyét?

4. Ennél a sorozatnál is inkább a borítók azok, amik tetszenek. A legtöbb kritika szerint túl mesés a történet, attól tartok, én már öreg vagyok hozzá. De egyszer lehet mégis teszek egy próbát.

Julie Kagawa - The Iron Daughter - Vashercegnő
Sorozat: The Iron Fey 2.
Műfaj: ifjúsági, fantasy
Eredeti ár: 2999 Ft ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: ,,Egy ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott. Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből. A nevem Meghan Chase". Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik - azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki. Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem szűnik emberszívében a vágyakozó suttogás.

5. A tévésorozatot imádom, már alig várom, hogy kezdődjön a 4. évad! Könyvben még nem olvastam.

Lisa Jane Smith - A vadászok 1. rész: Fantom
Sorozat: Vámpírnaplók 8.
Műfaj: ifjúsági, romantikus, fantasy
Eredeti ár: 2499 Ft ill. 3299 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: Kísért a múlt... Elena Gilbert és barátai megmentették Fell's Churchöt az elpusztítására törő ördögi szellemektől, a város felszabadítása azonban nagy árat követelt: Damon Salvatore életét. Damon halála mindent megváltoztat. A vámpírtestvérek, Damon és öccse, Stefan sokáig ádáz küzdelmet vívtak Elena szerelméért. Most, hogy Damon halott, Stefan és Elena végre egymáséi lehetnek. De miért álmodik Elena mégis folyton Damonról? Miközben Damon iránti érzelmei egyre mélyülnek, Fell's Churchben újabb sötét erő ébred. Elena megjárta már a poklok poklát, de ez a démon semmihez sem fogható, amivel eddig szembesült. A gonosz egyetlen célja, hogy megölje őt és minden szerettét.

6. Erre a sorozatra inkább kíváncsi vagyok, mint a Vámpírnaplók könyves változatára. Érdekes lehet Stefan szemszögéből megismerni a történetet.

Lisa Jane Smith - Sóvárgás
Sorozat: Stefan naplója 3.
Műfaj: ifjúsági, fantasy, romantikus
Eredeti ár: 2499 Ft ill. 3299 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: Miután New Orleansben elárulja az öccsét, Damont, Stefan Manhattanben kezd új életet. Megfogadja, hogy soha többé nem fog egyetlen halandónak sem ártani; az utcákat járja, próbál felszívódni a város forgatagában. És amikor már kezdi elhinni, hogy maga mögött hagyta a múltját, rá kell döbbennie, hogy a testvére elöl sosem menekülhet. Damonnak nagy tervei vannak a Salvatore-testvérekkel - akár tetszik ez Stefannak, akár nem! S ha a terv megvalósul, egész New York hever majd a lábaik előtt. Amikor tetteik az újságok címlapjára kerülnek, rájuk talál egy régi ellenség, akit csak a bosszúvágy éltet. E történet felfedi a népszerű televíziós sorozat titkát. Mi is történt valójában Stefan, Damon és Katherine között? Hogyan alakult ki a Vámpírnaplók hősei közti szerelmi háromszög? Tarts velük a sötétlő múltba!

7. Bevallom, erről a sorozatról nem sok mindent tudok. Mindenesetre a molyon elég alacsony százalékon áll az első rész.

Lisa Jane Smith -  Bájolók
Sorozat: Night World 3
Műfaj: ifjúsági, fantasy, romantikus
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Fülszöveg: Thea és Blaise Harman unokatestvérek, gyönyörűek - és boszorkányok; abban különböznek, hogy Thea a fehér, Blaise viszont a fekete mágiához vonzódik. Ő az, aki igéző varázslataival magába bolondítja és őrült tettekre készteti a fiúkat, emiatt gyakran kell iskolát változtatniuk. Az új helyen Thea lelki társát, Ericet szemeli ki magának, így akarja elválasztani a húgától - hiszen a fiú ember, és a Törvény tiltja az ilyen szerelmet. Thea ellenvarázslathoz folyamodik, ám eközben elszabadít egy bosszúálló szellemet, és ezzel Eric életét is veszélybe sodorja. Mindez persze nem maradhat rejtve a boszorkányok Belső Köre előtt... A büntetés elkerülhetetlennek látszik. 
A Night World sorozat harmadik kötetének nem a vámpírok, hanem az a két 17 éves boszorkány a főszereplői, akiket már megismerhettünk A titkos vámpírban. L. J. Smith története ezúttal is egy nagy szerelemről szól, közben izgalmas információkat ad a boszorkányok mitologikus történetéről és az Éjszaka Világában elfoglalt helyükről is. Mert boszorkányok nincsenek, pedig vannak!

8. Szeretem a tündéres könyveket. A fülszöveg alapján Melissa Marr Tündérvilága jutott eszembe, ami nem volt rossz. Kár, hogy félbemaradt a magyar kiadás.

Maggie Stiefvater - Lament - A Látó szerelme
Sorozat: Tündérdallam 1.
Műfaj: ifjúsági, fantasy, romantikus
Várható megjelenés: 2012.szeptember 30.

Fülszöveg: Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.
Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.
Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.

0 megjegyzés: