2012. augusztus 25., szombat

Hamarosan - Újdonságok a Cor Leonistól

A Cor Leonis Kiadóról Nevada Barr 13 1/2 című könyve kapcsán hallottam legelőször. Amikor pedig kiderült, hogy megmentik az egyik kedvenc sorozatomat, a nevük belevésődött az agyamba.

A következő hetekben több izgalmas, hiánypótló könyvet is megjelentetnek. Ezek közül az egyik Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozatának befejező kötete, melyről már korábban írtam itt a blogon. Egy kis változtatás történt az eredeti tervekhez képest, mivel a könyv 3499 Ft-os áron kerül majd a boltokba. DE! Egy Pokoli jó nyárzáró kedvezmény keretein belül 25 %-kal olcsóbban, akár ingyenes házhoz szállítással már elő lehet rendelni a kiadónál!

Ugyanez a kedvezmény él Nevada Barr új könyve esetében is!

Nevada Barr - Ördögkatlan
Sorozat: Anna Pigeon - előzmény

Műfaj: krimi
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 1.

Ismertető: Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

"Esetlenül feltápászkodott, és a nadragulya egyik oldalát jelölte ki árnyékszéknek. Régen a kínai parasztok a pöcegödör tartalmával trágyáztak földjeiket. Ezek a csenevész növények nem sok tápanyagot nyerhetnek a homokból. Abban a reményben, hogy a nadragulya meghálálja adományát, ásott egy huszonöt-harminc centiméter mély gödröt.
Miután végzett, macskamódra nekiállt homokot kaparni a gödörbe. Ásás közben ujjai beleakadtak valamibe. Azonnal feltámadt benne a remény: talán kender, amiből kötelet fonhat! Vagy régi halászháló, amit kötéllétraként használhat? Nem mintha ezek segítenének rajta, mivel semmilyen módon nem tudta volna rögzíteni egyik végüket a kinti világban.
Esetleg egy kötéldarab, amivel megfojthatja a szörnyeteget?
A gondolat felvidította. Begörbítette ujjait, megmarkolta a hosszú szálakat, és kihúzta őket a homokból.
Barna és vékony. Mint az emberi haj. Anna rémülten lerázta a kezéről, pánikba esve hátraugrott, és a földre zuhant. Villámként cikázott keresztül a fájdalom két karján és a fején. Szinte hálás volt érte, mert a fájdalom elhomályosította az agyát, és nem maradt ereje gondolkodni.
Amit megfogott, nem csak hasonlított az emberi hajra, hanem emberi haj volt.
– Segítség! – üvöltötte Anna. – Segítség!"

Nevada Barr – a 13½ című nagysikerű regény szerzője – Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját, Az ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.

És még egy könyv, amelyre érvényes ez az akció:

Syd Field - Forgatókönyvírók kézikönyve

Eredeti ár: 3990 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 27.

Ismertető: A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései. Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait...
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!

MÉG EGY JÓ HÍR!

A kiadó jelen lesz a Zsidó Nyári Fesztiválon! Standjukat a Gozsdu udvarban, a Goubában találhatod majd meg. Augusztus 26-án és szeptember 2-án pedig óriási kedvezménnyel várják az oda látogatókat: MINDEN addig megjelent kötetükre 25% kedvezmény biztosítanak! Na, ilyenkor szoktam én dühöngeni, hogy miért is lakom olyan messze a fővárostól! Szerencsére a kiadó az ilyen világvégén lakó olvasókra is gondol, mint amilyen én vagyok! Várhatóan már szeptembertől lesz saját webshopuk kedvező árakkal és szállítási díjakkal.

0 megjegyzés: