2012. augusztus 10., péntek

Hamarosan - Innen-onnan

3 kiadó 3 újdonsága még ebben a hónapban.

1. Annyira szép ennek a könyvnek a borítója! A fülszöveg alapján pedig várhatóan a történet is az lesz!

Shilpi Somaya Gowda - Az eltitkolt lány

Kiadó: M-érték Kiadó
Műfaj: szépirodalom
Oldalszám: 374 oldal
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 16.

Ismertető: Minden tekintetben igazi mű az anyaságról, a családról és a megbocsátásról.
Somer minden vágya megvalósul - a szerelme nemrég vette feleségül, és San Franciscóban éppen elkezdte orvosi pályafutását -, mígnem egy nap kiderül, hogy soha nem szülhet gyermeket.
Ugyanebben az évben egy szegény indiai anya újszülött kislánya életének megmentése érdekében szívfájdító elhatározásra jut: a kisbabáját árvaházba adja. Döntése Kavitát egész életében kísérti, és olyan hullámokat vet, melyek a világ túlsó feléről is visszatérnek.
E két asszony sorsát Asha, egy bombayi árvaházból örökbe fogadott lány köti össze. Ennek a két, láthatatlanul összekapcsolódó családnak a sorsát követjük nyomon egész addig, amíg Ashát önfeltáró utazása vissza nem vezeti Indiába.
Ez a letehetetlen, mélyen megrendítő regény nem csupán a szeretet kitörölhetetlen hatalmáról és számtalan formájáról szól, hanem arról is, hogy választásaink és családunk miként határozzák meg előre nem láthatóan az életünket.

2. Ez az írónő harmadik magyarul megjelenő regénye. Bár az Egy gyerek nekem is megvan, még nem olvastam. Ideje lenne!

Torey Hayden - Napraforgóerdő

Kiadó: Göncöl Kiadó
Műfaj: szépirodalom
Oldalszám: 416 oldal
Eredeti ár: 2940 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 31.

Ismertető: A tizenhét éves Lesley átlagos tinédzser: gondolatai a fiúk körül keringnek, a továbbtanulás foglalkoztatja, és folyamatosan gyötrik egymást húgával, Megannal. Rajongva szereti elbűvölő édesanyját, Marát, aki szívesen meséli gyermekkori történeteit a háború előtti Magyarországról és Németországról. Van azonban egy emlék a múltból, amit Mara nem tud megosztani gyermekeivel... Amikor Lesley számára kezd lelepleződni a borzasztó titok, a család idilli élete összeomlik, ő pedig döbbenten látja, hogy anyja más ember, mint akinek korábban ismerte. A szerző ebben az izgalmasan megírt fiktív történetben különleges feszültségteremtő képességgel mutatja be egy eltitkolt lelki trauma két generációra kifejtett hatását.

3. Heyer Alastair-trilógiájának befejező kötete is megjelenik. Az első részt épp most olvasom és  elég vegyes érzéseket kelt bennem. Majd meglátjuk! 

Georgette Heyer - Háború és bálok
Sorozat: Alastair-trilógia 3.

Kiadó: Gabo/Talentum
Műfaj: szépirodalom, romantikus
Oldalak száma: 426 oldal
Eredeti ár: 2490 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 15./31.

Ismertető: ,,Kedvenc történelmi regényíróm: stílusos, romantikus, okos, szellemes. A kor iránti érzéke remek, hősnői szórakoztatók. Sok boldog órát köszönhetek neki." MARGARET DRABBLE, író

1815-ben a megszálló hadsereg égisze alatt álló Brüsszel a legvidámabb város egész Európában. Az előkelő, könnyed társaság középpontja a legalább olyan botrányos, mint gyönyörű ifjú özvegy, Lady Barbara Childe. Amikor megismeri Charles Audley ezredest, Wellington herceg elegáns és jóképű szárnysegédét, életvidámsága nem ismer határokat... egészen a végzetes waterloo-i csatáig.

Csodálatos karakterek, elegáns, szellemes stílus, tökéletesen korhű részletek és elragadóan romantikus. Georgette Heyer ki tudja fejezni, amire mi csak áhítozunk. KATIE FORDE, író

0 megjegyzés: