2012. augusztus 18., szombat

Folyt. köv. (8)

 Ilona Andrews - Világok peremén


Ilona Andrews - Mágikus találkozás
Sorozat: Világok peremén 1.

Műfaj: urban fantasy, paranormál romantikus
Kiadó: Egmont - Hungary Kft / Egmont Dark
Oldalak száma: 400
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: a Bookline-on már rendelhető, a többi online áruházban még csak előrendelhető 2012. 08.24.-ei dátummal, de így nagyobb rá a kedvezmény

Fülszöveg: A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet A kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki, aki ott él…

Ilona Andrews - Áradó hold
Sorozat: Világok peremén 2.

Műfaj: urban fantasy, paranormál romantikus
Kiadó: Egmont - Hungary Kft / Egmont Dark
Oldalak száma: 400
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 31.

Fülszöveg: A Perem két világ között húzódik: az egyik oldalról a Töredék határolja, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és a varázslat nem több puszta tündérmesénél, a másik oldalán pedig Mágia terül el, ahol kékvérű arisztokraták uralkodnak, alakváltók szaladgálnak, és a varázserejük nagysága megváltoztathatja az emberek sorsát... Cerise Mar és a családja pénzben szegény, viszont jókora földterületet mondhat magáénak a Pocsolya nevű mocsaras területen, amely Louisiana állam és Mágia között terül el. Amikor Cerise szülei eltűnnek, a Mar család ősi riválisai válnak az első számú gyanúsítottakká. De semmi nem az, aminek látszik. Mágia két országának kémei cselszövésekkel teli háborút folytatnak egymással, és konfliktusuk a Peremre is átterjed - így Cerise és családja is veszélybe kerül. William, az alakváltó katona, aki maga mögött hagyta Mágia politikai hadszínterét, arra kényszerül, hogy ismét szolgálatba lépjen, és felkutassa a rivális ország kémnagymesterét. Amikor William és Cerise küldetésük teljesítése közben keresztezik egymás útját, fellobbannak a szikrák - de össze kell dolgozniuk, ha sikerrel akarnak járni... és ha életben akarnak maradni.

Miért érdekel?
Először is: az Egmont Kiadó adja ki. Ez már jelent valamit.
Másodszor: szeretem az urban fantasyt, így már csak ezért is felkeltette a figyelmemet.
Harmadszor: nekem tetszik a borítója.
Negyedszer: varázslat, szerelem, kékvérűek, alakváltók. Hú, jól hangzik!

A sorozat kötetei:

1. On the Edge (2009) - Mágikus találkozás
2. Bayou Moon (2010) - Áradó hold
3. Fate's Edge (2011) - ?
4. Steel's Edge (2012.11.27.) - ?

A kép innen származik

0 megjegyzés: