2012. május 12., szombat

Folyt. köv. (1.)

Johanna Lindsey - Viking trilógia

Johanna Lindsey írásai igen népszerűek, a történelmi romantikát kedvelők előbb-utóbb kézbe veszik valamelyiket. Most a Haardrad családról szóló három kötetes sorozata fog megjelenni nálunk, rögtön nem is egy, hanem - várhatóan két hét különbséggel - két kötet is.

Műfaj: történelmi romantika
Kiadó: Gabo
Várható megjelenés: 2012. május 31. (Libri)
Oldalszám: 444 oldal
Eredeti ár: 2290.-

Röviden: A jeges tengeren átkelő vikingek egy portyájuk alkalmával foglyul ejtik Lady Brennát, a bátor kelta szépség azonban megesküszik, hogy neki senki nem fog parancsolni - még a jóképű, de faragatlan Garrick Haardrad sem. Garrick, a kegyetlen viking törzsfő fia, aki ahhoz szokott, hogy mindent megkap, amit csak kíván, vad ösztönösséggel teszi magáévá Brennát. A lány eleinte minden idegszálával küzd a rabszolgasors és nemegyszer mind a tíz körmével gazdája ellen, ám kiderül, a férfi korántsem olyan, mint elsőre látszik. És miközben Brenna bosszúra készül, Garrick csókjai elvarázsolják, és a fagyos norvég télben a vadóc kelta lány izzó szenvedélyre lobban.



Műfaj: történelmi romantika
Kiadó: Gabo
Várható megjelenés:
  • 2012.06.05. (Líra)
  • 2012.06.15. (Libri)
Oldalszám: 416
Eredeti ár: 2290.-



Röviden: Kristen Haardrad bátran állta Royce dühödt pillantását. A foglya volt ugyan Wyndhurst urának, de elhatározta, a rabszolgája nem lesz soha. A lány mit sem tudott a férfi szívében dúló gyűlölet okáról, sem az iránta érzett emésztő vágyról. A nagy hatalommal bíró szász nemesúr méltó vetélytársra talált a viking szépségben - mindketten büszkék és erősek voltak, ám egy nap leomlott a kétely és bizalmatlanság fala, és a mindent elsöprő szenvedély egymás karjaiba űzte őket.

Gondolatok...
Nagyon szeretem a történelmi romantikát, és már régen is olvastam, szóval ki vagyok rá éhezve. Vikinges könyvem meg még nem is volt, így duplán várományos. Tetszenek a rövid tartalomleírások. A kiadó honlapján mindkét könyvből el lehet olvasni 1-1 fejezetet az Olvass bele menüpont alatt.(Viking 1Viking 2

Egy-két szó a borítókról
Az első kötet borítója tetszik, a másodiké nem. A Fagyos tüzeknél szerintem illik a címhez a kép. Szépek a hófedte fák és a felhőfoszlányos kék ég, kihangsúlyozva a vörös szirmokkal  (ugye virágszirmok?)  való ellentétet.  Amennyire tetszik az első köteté, annyira nem tetszik a másodiké. Olyan semmilyen. Illetve ami egyiknél sem jön be, az a címek felirata, azok az össze-vissza betűk.

A teljes trilógia:

Fires of Winter (1980) - Fagyos tüzek (2012)
Hearts Aflame (1987) - Lángoló szívek (2012)
Surrender My Love (1994) - ?

0 megjegyzés: