2012. november 11., vasárnap

Hamarosan - Újdonságok a Cicerótól és az Alexandrától


Most négy ifjúsági könyvet hoztam nektek. Engem legjobban az Amíg élek és a Cinder érdekel. És titeket?


Blue Jeans: Dalok Paulának
Canciones para Paula 1.

Műfaj: ifjúsági, romantikus
Oldalak száma: 576
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. december

Fülszöveg: Az alig 17 éves Paula találkozót beszélt meg a 22 éves Ángellel, akivel Messengeren ismerkedett meg. Izgatott örömmel várja a találkozást. A percek múlnak, ám a fiú nem jön, így Paula beül egy kávézóba. Ott fut össze mulatságos körülmények között az addig ismeretlen Álexszel, aki véletlenül ugyanazt a könyvet olvassa, mint ő. Mindketten fiatalok és vonzók… Álexnek azonban el kell valahokamaszokról és fiatal felnőttekről szóló spanyol regénytrilógiában.

Az interneten 50 ezernél is több olvasója volt a történetnek az első fejezetektől fogva, mígnem könyv alakban is megjelent, és meghódította a világ könyvpiacait.

Jenny Downham: Amíg élek

Műfaj: ifjúsági, realista
Oldalak száma: 336
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2013. november vége, december eleje

Fülszöveg: Előbb-utóbb mindenki meghal – mindannyian tudjuk.

A tizenhat éves Tessa, akinek csupán hónapjai vannak hátra, talán mindenki másnál is jobban tudja.
De van egy listája: felsorolta azt a tíz dolgot, amit még meg akar tenni, mielőtt meghal. Az első helyen a szex áll. Lehetőleg még ma.
De nem mindig könnyű elérni, amit az ember akar, és amit akar, nem mindig esik egybe azzal, amire szüksége van. És néha a legváratlanabb dolgok lesznek a legfontosabbak.
Felemelő, életigenlő és boldog – ez a rendkívüli regény azzal ünnepli az életet, hogy szembenéz azzal, milyen valójában a halál.

Veronica Roth: A lázadó
Divergent 2.

Műfaj: ifjúsági, disztópia
Oldalak száma: 440
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2013. január-február

Fülszöveg: Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

Marissa Meyer: Cinder
Holdbéli krónikák 1.

Műfaj: ifjúsági, disztópia, sci-fi, fantasy
Oldalak száma: 432
Eredeti ár: 3499 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 26.

Fülszöveg: 126 évvel a IV. világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra... Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van...

Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőjárműveket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás "nemzetbiztonsági ügy".

Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet.

0 megjegyzés: