2012. június 9., szombat

Kérem a következőt! (2)

Melissa Marr - Tündérvilág


Miért érdekel?

Akik szeretik a tündéres történeteket, azok többsége most bizonyára Moning lázban ég, hiszen végre nálunk is megjelent a Tündérkrónikák negyedik része. Viszont a Kelly Kiadónak van egy másik félbehagyott, tündérekről szóló sorozata, ez pedig Melissa Marr Tündérvilága.

Tény, hogy nincs akkora rajongótábora, mint Moningnak, de akik elolvasták az eddig magyarul megjelent részeket, örülnének ha ez a sorozat is folytatódna. Legalábbis én így vagyok vele. Ezért is tartom nagyon jó ötletnek - és egy nagyon szimpatikus gesztusnak a kiadó részéről - a félbemaradt sorozatokat nagy örömünkre felkaroló Cor Leonis Kiadó blogján indult szavazást: Melyik fantasy sorozatot látnád még szívesen a Cor Leonis palettáján? Természetesen én is szavaztam, többek között a Törékeny örökkévalóság folytatására is.

Egy nagyon jól felépített világ, heves (sokszor negatív) érzelmeket kiváltó karakterek, tündérudvarok közötti hatalmi harc, szerelem-barátság, halandó lét-halhatatlanság. Erről szól az írónő meséje, mely szépséges köntösbe bújtatott könyvek révén jutott el hozzánk is. Remélem hamarosan olvashatom a folytatást!

Amit tudni érdemes:

  • tündéres
  • műfaj: ifjúsági, urban fantasy
  • az írónő honlapja: itt

A sorozat részei:

1. Wicked Lovely (2007) - Veszélyes játék (2010)
2. Ink Exchange (2008) - Veszélyes álmok (2010)
3. Fragile Eternity (2009) - Törékeny örökkévalóság (2011)
4. Radiant Shadows (2010) - ?
5. Darkest Mercy (2011) - ?


0 megjegyzés: