2012. október 28., vasárnap

Hamarosan

Bár mostanában nagyon súlyos olvasási válsággal küszködök, azért a várható megjelenések között szívesen nézelődök. És persze továbbra is megakad a szemem egy-két újdonságon.

1. Igaz, nem olvastam még az első részt sem, de jó kis sorozatnak tűnik. És ez a borító nekem annyira tetszik!!!!!!!!!!!!

Emily March - A Kolibri-tó
Eternity Springs 2.
Kiadó: Új Palatinus Könyvesház
Műfaj: romantikus
Oldalak száma: 304
Eredeti ár: 3600 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 06.

Fülszöveg: Üdvözöljük ismét Eternity Springsben, a Sziklás-hegység vidékén megbúvó varázserejű kisvárosban! Az Angyalszárnyak olvasói már jól ismerik, miben is rejlik e varázserő, amelyre A Kolibri-tó történetében Sage Anderson és Colt Rafferty sorsa az újabb bizonyíték. A fájdalmas emlékektől gyötört orvosnő és a gyerekkori nyaralásai színhelyén menedéket kereső férfi külön-külön képtelenek volnának rémálmaikat kordában tartani, ehhez csak egymásra találásuk adhat esélyt - no meg Eternity Springs, a hely szelleme. Az amerikai írónő, Emily March regénysorozatáról írva egyik kritikusa sem tudta elkerülni a kifejezést: lélekemelő. Szó szerint az.

2. Jaj, ez nagyon, de nagyon várós! Már olvastam Dan Wellstől a Nem vagyok sorozatgyilkost, ami nagyon tetszett (hamarosan írok róla bővebben), így nem kérdés, hogy ezt is olvasni akarom! Főleg miután a kiadó megosztotta a molyon a könyv intóját, ami valóban letaglózó.

Dan Wells - Partials - Részben ember
Partials 1.
Kiadó: Fumax
Műfaj: posztapokaliptikus, disztópia, sci-fi, YA
Oldalak száma: 480
Erdeti ár: 3495 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 15.

Fülszöveg: Az emberi faj a teljes megsemmisülés szélén áll, miután a Részlegesekkel - az emberekhez megtévesztésig hasonlító, ám mesterségesen előállított szerves lényekkel - folytatott háború megtizedelte a népességet. Az ott bevetett RM nevű vírus néhány tízezerre redukálta a túlélők számát, akik Long Islanden rendezkedtek be, míg a Részlegesek rejtélyes módon visszavonultak. Bármikor lecsaphatnak újra, de ennél is sürgetőbb probléma, hogy egy évtizede nem született az RM-re immúnis csecsemő. Kira, egy tizenhat éves orvostanhallgató a saját bőrén tapasztalja meg, ahogy az RM miatt az emberiség maradéka lassan kipusztul, miközben a kötelező terhességi törvény a polgárháború szélére sodorja őket. Kira nem hajlandó tétlenül nézni az eseményeket, mindent elkövet, hogy megtalálja a vírus gyógymódját. Erőfeszítései közben döbben rá: mind az emberiség, mind a Részlegesek túlélése azon múlik, sikerül-e felfednie a két faj közötti kapcsolatot amelyet az emberiség vagy elfelejtett, vagy soha nem is tudott róla. 

3. Ennek a könyvnek a borítójára figyeltem fel, egyszerűen HÁTBORZONGATÓ!

Mons Kallentoft - Véres tél
Malin Fors 1.
Kiadó: Libri
Műfaj: thriller
Oldalak száma: 500
Eredeti ár: 3990 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 26. 

Fülszöveg: Linköpinget végtelen erdő és pusztaság veszi körül. Az elszigetelt kis településen mintha megállt volna az idő. Az itt lakók pedig csak saját szabályaikat hajlandóak követni. Emberemlékezet óta nem volt olyan hideg, mint azon a februári éjszakán, amikor nem messze a várostól egy fáról lógó, kegyetlenül megcsonkított, véres hullára találtak. Az ügyet a fiatal felügyelőnő, Malin Fors kapja. A csinos, szőke, kamaszlányát egyedül nevelő nő a Linköpingi Rendőrség történetének legmegszállottabb nyomozója. És a legtehetségesebb is. Most azt is ki kell derítenie, ki lehet az áldozat és hogyan kerülhetett arra a fára. A gyilkos fagyott nyomait követve pedig nincs más választása, alá kell merülnie az emberi lélek legsötétebb bugyraiba... Mons Kallentoft könyvével elnyerte a svéd írószövetség elsőköteteseknek járó díját.
A Véres tél egy négyrészes sorozat kezdete, amely meghozta a szerző számára a világhírt. Megjelenése óta 23 nyelvre fordították le. 

4. Szeretem az ókori Rómában játszódó történeteket. És mivel eddig még nem olvastam ilyet, (csak filmeket láttam), ezzel a könyvvel el is kezdhetném az ismerkedést.

Michelle Moran - Kleopátra lánya
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Műfaj: történelmi
Oldalak száma: 448
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 19.

Fülszöveg: Egy hercegnő története, akinek bátorsága és élni akarása még izgalmasabbá és drámaibbá tette a kort, amelyben élt. Egyiptom elestével Marcus Antonius és felesége, Kleopátra királynő önkezével vet véget életének. Gyermekeiket, a kis Ptolemaioszt és az ikreket, Alexandert és Kleopátra Szelénét a győztesek hajóra ültetik, hogy Octavianus, a későbbi Augustus császár parancsára Rómába vigyék. Az udvarban nem csak megaláztatás és keserű fogolysors jut osztályrészükül. Octavia gyöngéd szeretettel veszi körül őket, míg Juliában és Marcellusban igaz barátokra találnak. De mialatt Róma népe és az udvar azt találgatja, ki lehet a rabszolgák érdekeit szenvedélyesen védő, lázadó Vörös Sas, ők abban bíznak, hogy egy napon visszatérhetnek Alexandriába. Ám az események gyorsan peregnek, és hamarosan elérkezik Alexander férfivá avatásának napja - Octavianusnak pedig döntenie kell a királyi gyermekek sorsa felől.

4 megjegyzés:

Niki írta...

Én évente olyan 2X szoktam olvasói válságba szenvedni, nagyon rossz tud lenni. Ilyenkor csak téblábolok a polcok előtt és próbálok ráakadni végre arra a könyvre, amit nem fogok pár sor után letenni, mert valahogy nem ő az. Aztán szerencsére eddig mindig sikerült rátalálnom arra, ami segített ezen a holtponton átlendíteni. Kívánom neked is, hogy minél hamarabb rábukkanj a könyvedre! :o)
De ami a várható megjelenéseket illeti, Moran könyvét várom a legjobban. Már olvastam tőle a Nefertitit és a Madame Tussaudot és mind a kettő nagyon tetszett.

Gica írta...

Reméltem, hogy Moning könyve kiráncigál a válságból, de sajnos nem így történt:( Szóval még keresgetek, de nem adom fel!

Niki írta...

Egy kis romantikus esetleg?
Vagy tudod mit, olvastad már a Búcsú Liverpooltól-t?

Gica írta...

Nem olvastam még, igazából még sosem hallottam róla. De majd megpróbálom beszerezni :)
Közben befejeztem Moningot, és egy kicsit csak sikerült lendítenie rajtam :)