2012. november 30., péntek

Sylvia Day - Hozzád kötve

Sylvia Day - Hozzád kötve
Crossfire 1.
erotikus-romantikus
Ulpius-Ház, 2012
Oldalak száma: 412
Eredeti ár: 3999 Ft

Fülszöveg: Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám…
Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon…
Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat...
Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól…

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Mikor is jelenik meg a következő rész?

Figyelem! A bejegyzés 18 éven felülieknek szól!

Az idei év második fele az Ulpiusnál az erotikus-romantikus irodalomról szól. A Buja Fiúk és az Ötven árnyalat trilógia után a Crossfire sorozat kiadásába is belekezdtek. A három közül ez keltette fel legjobban a kíváncsiságomat, s csak egy jó akcióra vártam, hogy ez a könyv is a polcomon landoljon.

Eredeti borító
Bár a borító nem igazán tetszik, mert túlságosan Szürke, emellet még azt sem tudtam hirtelen mit ábrázol. Mégis örülök, hogy nem az eredetivel adták ki, mert attól még ez is jobb. Sokkal. 

Szinte közvetlenül A szürke ötven árnyalata elolvasása után fogtam bele ebbe a könyvbe, s akaratlanul is beleestem abba a hibába, hogy összehasonlítgattam vele. Pedig nem szeretek, s nem is tartom helyesnek két különböző író könyvei között párhuzamokat keresni. Ha valaki mindkét regényt szeretné elolvasni, szerintem szerencsésebb, ha a kettő közé más olvasmányokat is beiktat, így könnyebb elvonatkoztatni őket egymástól. De ha egymás után veszi kézbe őket, akkor is hamar rá fog jönni a különbségekre. Nem szeretném megítélni, hogy ez jobb vagy rosszabb, mert ugyebár kinek a pap, kinek a papné. Mégis meg kell mondanom, van amiben ez jobb. (amúgy szerintem a Szürke se rossz) A stílust, a fogalmazásmódot tekintve mindenképp. És nagyságrendekkel. A karakterek érdekesek és kedvelhetőek. A történet egyaránt hat az érzékekre és az érzelmekre. Nekem kétségtelenül jobban tetszett.

Még egy gondolat a Szürkéhez kapcsolódóan és ígérem többet nem hozom szóba. Örülök, hogy ez a könyv nem kapott akkora hírverést, mint a Szürke. Biztos vagyok benne, hogy többet ártott, mint használt volna. Hisz a Szürkét - már bocsi, de - fű, fa, virág kézbe vette, olyanok is, akik nem is szeretik az erotikus irodalmat. És lám, lám mi lett az eredménye? Sokkal több negatív kritika, mint amennyi amúgy lett volna.

Igenis fontos, hogy a könyvet a műfaja alapján kezeljük. Ha egy erotikus-romantikus regényt veszek kézbe, nem fogom hibaként felróni, hogy szexközpontú a történet. Nem fogok megbotránkozni, ha a szereplők nem gombát mennek szedni az erdőbe. Azért sem fogok tiltakozni, ha jól néznek ki, a szexre pedig mindig készen állnak. Nem tudom, ki hogy van vele, de én egy ilyen könyvben százszor inkább olvasok olyan pasiról, aki fantasztikusan jóképű és mindig kemény, mint egy szottyadt vénemberről, akinek félóra kézimunka után sem áll fel.
Ne várjunk mást, csak egy szórakoztató, vérforraló kis olvasmányt és akkor nem hiszem, hogy nagyot csalódunk.  Én pár óra alatt elolvastam, ebből is látszik, mennyire tetszett.  Tökéletes volt arra, hogy egy rövid időre kizökkentsen a napi rutinból.

És most egy kicsit bővebben a szexjelenetekről. Összességében élvezhető stílusban, jól lettek megírva. Nincs bennük semmi extra. Csak Gideon és Eva. Semmi és senki más. Mégis változatosak, pikánsak és emlékezetesek. A pornóra jellemző szóhasználat sajnos itt is megjelenik, de szerencsére még elviselhető szinten. Persze a pasi mindig kemény, a nő meg mindig nedves, de ők első pillanattól kezdve ilyen "állatias" reakciót váltanak ki egymásból. Másfelől nem tartom én ezt olyan rossz dolognak. Mind a férfiban, mind a nőben egy jóleső érzést válthat ki, ha ilyen hatással van a partnerére és egy bizonyos fajta önbizalmat is adhat.



"Nem hiszem, hogy tudnád, milyen érzés nekem a vágyad. (...) Gyönyörűnek érzem magam tőle. Erősnek és elevennek."




Azért nem csak szexről szól a történet. A két főszereplő, Eva és Gideon több közös vonással is rendelkezik. Mindketten fiatalok, szépek, gazdagok. Ám a sok pompa és csillogás ellenére egyikőjük sem tökéletes. Mindketten súlyos titkokat cipelnek. A kapcsolatuk egyértelműen a szexre épül, és azt gondolják mindenre az a megoldás. Ám míg az elején csak dugnak, a végén már szeretkeznek. Érdekes volt olvasni, hogy ez a két lelkileg sérült ember hogyan próbál meg egy normális, romantikus kapcsolatot felépíteni. És szerintem elgondolkodtató is egy kicsit. Legalábbis egy párkapcsolatban a személyes tér, illetve bizalom kérdését tekintve mindenképp.

Bár nem kékszemű, de ...
hmm... Gideon 
Gideon. Totál odavagyok érte! Pedig általában a kisfiús pasikhoz vonzódom, ennek ellenére vagy talán pont emiatt, engem meghódított. Az elején még csak az überszexi kinézetével nyűgözött le (hát igen, én is már csak ilyen felszínes vagyok). Ahogy Eva többször is, részletesen ecsetelte azt a fantasztikus külsőt, hát nem bántam volna egy személyes találkozást. Aztán amikor a tuskósági szintet többszörösen túllépve tett ajánlatot Evanak, leírta magát előttem. Akkor nem hittem volna, hogy sikerül majd megváltoztatnia a véleményemet. De sikerült! Tetszett, hogy bár az elején ő volt az, aki az ágybabújásukat úgy kezelte, mint valami üzleti tranzakciót, később mégis oly kitartóan küzdött azért, hogy több legyen köztük. Elismerte, ha hibázott és kész volt változtatni, alkalmazkodni. Akarta, hogy működjön ez a kapcsolat, s meg is tett érte mindent. Egy párszor ugyan ő is elvesztette az eszét és túlzásokba esett, de nem tett megbocsáthatatlan dolgokat. Amúgy meg szerettem, hogy olyan birtokló és védelmező. Hogy vad, mégis gyengéd. Hogy férfiasan magabiztos, néha viszont kisfiúsan elveszett. És még tudnék áradozni, de szerintem már túl elfogult vagyok. :) Mert azért csinált olyanokat is, amik nem tetszettek, csakhogy azokról hamar elfelejtkeztem.

No, de a regénynek van egy másik főszereplője is! Eva egy független, karakán és igencsak szókimondó csaj. Épp ezért felesleges volt az írónőnek az elején fenékre ejtetnie őt. Ez már annyira elcsépelt jelenet! Még jó, hogy Eva ezzel is tud poénkodni! Elég hirtelen természetű lány, sokszor elhamarkodottan cselekszik, pontosabban elfut, de mivel én is ilyen vagyok, így teljesen meg tudtam őt érteni. Tetszett, hogy bár ő is ugyanolyan erősen akarja, hogy működjön a kapcsolatuk, mint a férfi, azért nem adja fel önmagát.

Szóval Gideon és Eva egy remek páros. Élvezettel olvastam nem mindennapi történetüket. Párbeszédeik szórakoztatóak voltak, főleg mikor játékosan incselkedve beszélgettek egymással. Nem tetszett viszont Eva Gideonra aggatott gúnyneve. Valami mánia az amerikaiaknál ez a Mr. XY-ozás?! De ahogy Gideon becézte Evat, az nagyon édes volt! :)

Bár nem derül fény Gideon titkára, a befejezés miatt én akár önálló könyvként is el tudnám képzelni. Nincs függővég, mégis kíváncsian és nagyon várom a folytatást. Habár nekem kicsit soknak tűnik, hogy még két rész van. Mi lesz még benne? Remélem az erre a részre jellemző hangulat és feszültség  megmarad, így biztos fenn fogja tudni tartani az érdeklődésemet. Mindenesetre most vevő vagyok a második részre is.

Összességében Sylvia Day élvezhető és olvasmányos stílusban ír. A mondatok, jelenetek általában teljesen értelmesek. Bár volt vagy 2-3 rész, ami következetlen illetve abszurd volt. Kár érte.
Viszont piros pont az írónőnek, amiért ilyen természetességgel ír a bi-, illetve homoszexualitásról.

Ahogy én látom: 4,5 pont +  kedvenc!


0 megjegyzés: