2013. október 15., kedd

Benina - A boszorka városa

Benina - A boszorka városa
Bíborhajú 3.
ifjúsági, fantasy
Könyvmolyképző, Vörös Pöttyös, 2012
Oldalak száma: 344
Eredeti ár: 2999 Ft

Fülszöveg: "Méltó vagy rá? "
Kellan Black a Sellők átkának hála beléphet a boszorkák ősi városába, Moldomusba. Az ok, amiért vállalja a megalázó szerepet, hogy kivívja a Méltóságot, mellyel elnyerheti szerelme, az egyik Utolsó, Bíborhajú Boszorka, Claire White kezét.
"Világok sorsáról dönthetsz, és megváltoztathatod a jövőt."
Claire Moldomusba menekül legnagyobb ellensége, az apja támadásai elől. Hamarosan rá kell döbbennie, hogy a csodálatosan tiszta városban minden más, mint aminek első látásra gondolta. Az új bonyodalmak régi ellensége karjába kergetik, és onnantól kezdve kőkemény döntéseket kénytelen meghozni. 
"Belehaltam, kiürültem, állattá váltam nem bírtam érezni többé."
Victoria Cat, akit Boszorkák védelmére teremtettek mindenét elveszíti, amikor egy Testőr életét előbbre helyezi egy Bíborhajúnál. A több mint négyezer éves szolgalelkű lény története életre kel a lapokon.
A Bíborhajú trilógia befejező része feltárja a mágia rejtekeit, elfújja a homályt, és beavat a titkaiba.

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Ennyi????? Vége???

2013. október 10., csütörtök

Hamarosan

Az Ulpius kiadónál az utóbbi időben felgyorsultak az események, egymás után adják ki a könyveket. Most három olyan kötetet hoztam, amit nagyon várok. Dátumok még nincsenek, de remélem idén már a kezeim közé kaparinthatom őket!

1. Vééééééééégreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! A legeslegeslegeslegjobban várt könyv az FTT legújabb része. Bár sokan már olvasták angolul, és a nagy elfogultság ellenére is gyengécskének találták, én azért bizakodom, mert hát ízlések és pofonok, nemdebár? És azt nagyon sajnálom, hogy nem az eredeti borítóval jelenik meg :(
J.R.Ward - Végre szeretők
Fekete Tőr Testvériség 11.
paranormál-romantikus

Fülszöveg: Qhuinn – ismeretlen apa fia – hozzászokott, hogy egyedül van. A családja kitagadta, az arisztokrácia hátat fordított neki, ő azonban végül megtalálta az útját: az Alantasok Társasága ellen vívott háború egyik legkegyetlenebb harcosa lett. Az élete mégsem teljes. Lehetősége nyílik rá, hogy saját családot alapítson, mélyen legbelül mégis ürességet érez, mert a szívét valaki másnak adta…
Blay a hosszú éveken át táplált viszonzatlan szerelem után kigyógyult a Qhuinn iránti érzéseiből. Itt volt már az ideje: Qhuinn rátalált a tökéletes párra egy kiválasztott nő személyében, akitől hamarosan gyermeke születik – épp úgy, ahogy mindig is tervezte. Blaynek nagyon fáj együtt látnia őket, de ha egy elérhetetlen álomra építi az életét, biztosan csalódik. Ahogy már meg is tapasztalta.
A sors különböző útra tereli ezt a két vámpír harcost… ám miközben fokozódik a faj trónjáért vívott harc , és új játékosok bukkannak fel Caldwellben, akik halálos veszélyt jelentenek a testvériségre, Qhuinn végre megtapasztalja, mi is az igazi bátorság, és a két szív, amelyet egymásnak szánt a végzet… végül eggyé válik.

2. Tipikusan az a könyv, aminek elolvasom a fülszövegét és kell, kell, kell!!!
Jasinda Wilder - Beléd esve
Falling 1.
new adult

Fülszöveg: Nem Colton Callowaybe voltam először szerelmes, eleinte az öccséért, Kyle-ért voltam oda.
Kyle volt az első igazi szerelmem, az első, minden értelemben.
Aztán egy viharos augusztusi éjszakán Kyle meghalt, és vele halt az az ember is, aki addig voltam.
Colton nem arra tanított meg, hogyan éljek tovább. Nem gyógyította be a sebeket. Nem hozta rendbe a dolgokat. Arra tanított meg, hogyan kell szenvedni, és hogyan kell mindent elengedni.

3. És legvégül egy újabb sorozatkezdő kötet. 
Jay Crownover - Rule
Marked Men 1.
new adult

Fülszöveg: Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.

2013. október 6., vasárnap

Hamarosan

Tény, hogy az utóbbi időben nem nagyon veszek könyvet (mert egyszerűen annyi, de annyi olvasatlan könyvem van itthon, és most már velük kell foglalkoznom), ennek ellenére vannak olyan könyvek, melyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül és bizony előbb-utóbb a polcomon fognak csücsülni. Kedvenc kiadóim folyamatosan ostromolják a pénztárcámat, különösen a Maxim Kiadó, melynek több régebbi és most megjelenő kötetét is 30 % kedvezménnyel lehet megrendelni egészen október 15-ig. Lehet egy ilyet kihagyni???

1. Legelőször nem akadt meg a szemem Rebecca Donovan könyvén, aztán elolvastam a fülszöveget és tudtam: ez a könyv kell nekem! Azóta többször is megnéztem a borítót és nem értem, hogy siklottam el felette?!
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Csak lélegezz! 1.
ifjúsági, realista, jelenkori
Dream válogatás
Várható megjelenés: 2013. október 7. (előrendelési akcióban!)

Fülszöveg:  „Senki sem próbált szóba állni velem, én is elvoltam magamban. Az volt az a hely, ahol mindennek biztonságosnak és könnyűnek kellett lennie. Hogy sikerült Evan Mathewsnak egy nap alatt lebontania az én állandó világomat?” Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben láthatatlanná válna. Ennek ellenére rögeszmésen ragaszkodik a gondtalan és boldog élet látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esnek a tökéletességtől a mindennapjai. Egyszer azonban váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen szembenézni jelenlegi helyzetével és önmagával. Ám ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat… Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről és a törékeny reményről. Az Elakadó lélegzet a kritikusok körében is nagy sikert aratott Csak lélegezz! trilógia első kötete.

2. Egy fantasyvilágban játszódó Rómeó és Júlia történet? Nekem kihagyhatatlan.
Elizabeth Richards: A sötétség városa
A Fekete Város krónikái 1.
ifjúsági, fantasy
Dream válogatás
Puhakötésben már megjelent! Előrendelési akcióban!

Fülszöveg: A Fekete Város lakóinak egy véres, brutális háború után kell újjáépíteniük a füstölgő romokat és saját életüket. A városon emberek és sötétfajzatok osztoznak, csak a Határfal választja el őket egymástól. Egy elszabadult vírus sokakat megfertőzött, még tovább súlyosbítva a helyzetet, és a sötétfajzatok új mutációit hozva létre. Bár a háborúnak vége, lüktet a feszültség, a Fal két oldalán élők ugrásra készen várják az újabb összecsapást. Ebben a kiélezett helyzetben Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy Haragvó sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy beleszeretett Ashbe, ebbe a sötétfajzat félvér fiúba? Érzései felkavarják, minden szívdobbanása ellent mond annak, amiben addig hitt. Ez a féktelen szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek, elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. S bár hamar rájön, hogy Natalie a „vértársa”, meg kell küzdenie a külvilággal és önmagával.

Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyja ki!

3. Jamie McGuire könyvének mind a borítója, mind a fülszövege egyből megfogott.

Jamie McGuire: Az őrző
Sötétség és Fény angyalai 1.
ifjúsági, fantasy
Dream válogatás
Várható megjelenés: 2013. november 29.

Fülszöveg: A Rhode Island-i Providence városának békebeli árnyékában Nina Grey váratlanul Menny és Pokol összecsapásának középpontjába csöppen. Miközben keservesen igyekszik megbirkózni édesapja nemrégiben bekövetkezett halála miatti gyászával, véletlenül – vagy legalábbis ő ezt hiszi – megismerkedik Jared Ryellel. Bár a fiatalember lehengerlően jóképű megjelenése és titokzatos képességei kellemesen elterelik a figyelmét, hamarosan világossá válik, hogy Jared többet tud Nináról, mint a Brown Egyetemen a barátai. Amikor már több a kérdés, mint a válasz, Jared mindent kockára tesz, hogy megtartsa a lányt, akinek megmentésére született, éspedig úgy, hogy elárulja a titkot, amelynek megőrzésére fele esküdött. Amikor Nina apjának korábbi társai követni kezdik Ninát a sötétben, a lány ráébred, hogy az apja nem az az ember volt, akinek hitte, hanem egy tolvaj, aki démonoktól lopott. Szeretné kideríteni, mi az igazság apja halála körül, s eközben olyasmire bukkan, amire álmában sem gondolt, és amire a Pokolnak égető szüksége van, a kulcs azonban egyedül Nina birtokában van…

4. Bár öteletes és találó Peter Heller könyvének borítója, nekem mégsem tetszik igazán. De a fülszöveg alapján jó kis könyv lehet!
Peter Heller: Kutya csillagképszépirodalmi
Mont Blanc válogatás
Puhakötésben már megjelent! Előrendelési akcióban!

Fülszöveg: Hig valamilyen okból túlélte az influenzajárványt, amely mindenkit elpusztított a környezetében. Meghalt a felesége, a barátai; egy elhagyatott repülőtér egyik hangárjában él kutyájával, Jasperrel és egy harcias, fegyvermániás, embergyűlölő férfival, Bangley-vel.
Hig az 1956-os Cessnájával mindig csak a reptér széléig merészkedik, néha pedig eljár a hegyekbe horgászni, hogy úgy tegyen, mintha semmi sem változott volna.

Ám amikor egy véletlen adást fog a gépének a rádióján, a hang reményt ébreszt benne, hogy létezik egy jobb élet a repülőtéren túl. Olyan élet, mint amilyen a régi volt. Mindent kockáztatva túlrepül azon a ponton, ahonnan még biztonságban vissza tudna térni a reptérre, és követi a recsegő rádióhangot. Amit talál, sokkal jobb és sokkal rosszabb, mint amit valaha remélni mert.
A San Francisco Chronicle és az Atlantic Monthly is az év legjobb könyvének nevezte.

5. A következő könyvet már csak a borítója miatt is muszáj bemutatnom Nektek, mert egyszűen áááá, nem találok rá szavakat! Nekem nagyon bejön. Mivel először csak a könyv fülszövegét olvastam, ami első olvasatra nem csigázott fel, aztán pedig első látásra beleszerettem a borítóba, így erre a könyvre vagyok a leges legjobban kíváncsi.

Sherry Gammon: Szerethetetlen
Szerethetetlen 1.
ifjúsági, jelenkori 
Dream válogatás
Várható megjelenés: 2013. november 29.

Fülszöveg: A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.
Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó.