2013. április 24., szerda

Hamarosan

Képzeljétek el, idén egyetlen egy darab könyvet vettem! Magam is totál ledöbbenve állok ezelőtt a tény előtt. Bár az is igaz, valahogy mostanában nem is érzem azt a mindent elsöprő érzést, hogy nekem ez vagy az a könyv márpedig kell, mert ha nem lehet az enyém, az felér egy világvégével. És az is igaz, nem is nagyon nézelődtem az új megjelenések között. Eddig. Most viszont rászántam az időt és kiderült, bizony-bizony nem árt egy kis pénzt félretennem, annyi jó könyv fog a közeljövőben megjelenni.

1. A Crossfire utolsó része. Megvásárolandó!
Sylvia Day - Egymásba fonódva
Crossfire 3. 
erotikus-romantikus
Ulpius-ház
Várható megjelenés: 2013. június

Fülszöveg: Eva és Gideon nem menekülhet a múlt démonai elől – viselniük kell birtoklási vágyuk következményeit.
Megismertem Gideon Crosst, és abban a pillanatban éreztem, hogy van benne valami, amire szomjazom, aminek képtelen vagyok ellenállni. Veszélyt jelent, jól tudom, és hozzám hasonlóan az ő lelke is sérült. Ám ellenállhatatlanul vonz, s az élet nélküle elképzelhetetlen számomra.
Senki nem tudja, mi mindent kockáztatott értem. Ijesztő, hogy múltunk sötét árnyai elől nincs menekvés – felfalhatnak minket. Súlyos titkainktól nem szabadulhatunk, mégis megpróbáltunk dacolni a sorssal, és megadtuk magunkat leküzdhetetlen vágyunk elsöprő erejének.

2. Erre nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok. Szerelem első látásra mind a borító, mind a fülszöveg. Jaj, csak a könyv is jó legyen!
Heidi McLaughlin - Forever My Girl - Örökké a csajom
Beaumont 1.
romantikus
Ulpius-Ház
Várható megjelenés: 2013.július

Fülszöveg: Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok. Tíz év telt el. Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után. Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…


3. Ez a könyv már megjelent, mégis meg kell itt említenem. A borítója nagyon nem tetszik, de a fülszöveg alapján igazán szép történetnek ígérkezik.

Natasa Dragnic - Minden nap, minden órájában
romantikus
Könyvmolyképző, Arany Pöttyös
Eredeti ár: 2399 Ft ill. 2999 Ft
Már kapható!

Fülszöveg: Dora és Luka tizenhat évig nem találkoznak, pedig valaha elválaszthatatlanok voltak: gyermekkorukban csodás nyarakat töltöttek együtt a kis horvát halászfalu sziklás tengerpartján. De Dora családja Franciaországba költözött, és Luka magára maradt. Huszonéves korukban váratlanul egymásba botlanak Párizsban, és abban a pillanatban világossá válik számukra: ők ketten egyszerűen összetartoznak. Három boldog hónap következik, és már a közös életüket tervezik. Luka csak rövid időre akar hazatérni, hogy néhány dolgot elintézzen – de azután többé nem jelentkezik…

A Minden nap minden órájában azok közé a szokatlan szerelmes történetek közé tartozik, amelyek egyidejűleg időtlenek és modernek: időtlen az előre elrendeltetésbe vetett hite miatt, miszerint létezik olyan, hogy két embert egymásnak teremtett a sors, és modern, mert képes érzékeltetni, hogy az élet általában sokkal bonyolultabb ennél.


4. Még nem olvastam egy Kate Furnivall regényt se. De már nagyon itt az ideje!
Kate Furnivall - Árnyak a Níluson
IPC Könyvek
Oldalak száma: 480
Eredeti ár: 3199 Ft
Már kapható!

Fülszöveg: Megtalálom. Bármibe kerül is.
Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla.
Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a rémálom gyötri. Valójában sosem heverte ki, hogy gyerekkorában elszakították imádott öccsétől… és most eltűnik másik testvére is, a régészettel és egyiptológiával foglalkozó Timothy. Jessie elhatározza, hogy ezúttal akár élete kockáztatásával is megtalálja a testvérét.
Tim misztikus, mások számára megfejthetetlen nyomokat hagy nővérének, melyek a gyönyörű és lázongó Egyiptom veszedelmes sikátoraiba és sivatagába vezetnek. Szerencsére Sir Montague Chamford, az elszegényedett arisztokrata felajánlja a segítségét a szorult helyzetben lévő lánynak.
Kairó és Luxor árnyas utcáin, s a sivatag engesztelhetetlen pusztaságában azonban a bosszú is lecsapni készül rájuk.
Lebilincselő történet családról, testvéri szeretetről, szerelemről és bátorságról, hazugságról és kalandról.


5. Egy nagyon-nagyon várós könyv, ami nem szorul magyarázatra:)
Sherrilyn Kenyon - Éjféli gyönyörök
Sötét Vadász 7.
paranormál-romantikus
Ulpius-Ház
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: 2013 ???

Fülszöveg: A nagyrészt görög származású Sötét Vadászok körében nem örvend nagy népszerűségnek a nemesi származására módfelett büszke római - Valerius.
Amikor a férfi találkozik a pimasz és csábító Tabitha Devereaux-val, aki nem más, mint a volt Sötét Vadász, Kyrian sógora, Val halálos ellensége, kapcsolatuk azonnal igen hevessé válik. A nőnek egyáltalán nem áll szándékában komolyan venni őt.
Amit Tabitha azonban igen komolyan művel, az a vámpírvadászat és a gyilkolás. Mindkettejüknek hamarosan szembe kell nézniük a legveszedelmesebb démonnal. A végső győzelemért Valnak fel kell adnia büszkeségét és meg kell tanulnia bíznia, hogy megvédelmezhesse Kyriant, azt a férfit, akit gyűlöl és azt a nőt, aki az őrületbe kergeti.


6. Ez a borító egyszerűen elvarázsolt! Imádom! 
Kimberley Freeman - Vadvirágok lányai
romantikus
Athenaeum
Oldalak száma: 400
Eredeti ár: 3490 Ft
Várható megjelenés: 2013. május 10.

Fülszöveg: Emma, a londoni balett gyönyörű és sikeres balerinája egy nap súlyos térdsérülést szenved. Ígéretes pályafutásának váratlanul vége szakad, szerelmi élete romokban, álmai szertefoszlanak. Menekülni szeretne a sorsa elől, ha kell, egészen a világ végéig. Egy titokzatos nagymamai örökség azonban mindent megváltoztat, és Emmát a zajos nagyvárosi életből egy varázslatos és ismeretlen földi édenkertbe repíti, ahol minden másképp van. Ami ott várja, az gyönyörű és rémisztő is egyben. Szenvedélyes szerelmek, sötét titkok és kegyetlen hazugságok szövevényes hálója, amit a családja generációkon át hordozott. És egy síron túli üzenet, ami felforgatja az életét, és erőt ad az újrakezdéshez. Megörökölhetőek a titkok? És a fájdalom? Átadhatja egy anya a lányának a boldogságot vagy akár a szerelmet? Megható, érzéki és egzotikus romantika a vérbeli női regények kedvelőinek.

7.  A molyon figyeltem fel erre a könyvre. Akik már olvasták angolul, nagyon jó véleménnyel vannak róla. Kíváncsian várom!
Nyrae Dawn - A játszma
Games 1.
Ulpius-Ház
Várható megjelenés: 2013. szeptember

Fülszöveg: A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak - belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy véget vet játszmájuknak, és örökre elválasztja őket.

8. Kelly blogján olvastam először erről a könyvről, s azóta várom a magyar megjelenést. Végre idén ez is eljön!
Jennifer Armentrout - Obszidian
Lux 1.
ifjúsági irodalom
Könyvmolyképző, Vörös Pöttyös
Várható megjelenés: 2013. június 06.

Fülszöveg: Az újrakezdés szívás.
Amikor - éppen az utolsó középiskolai évem előtt - Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült. 
Aztán a srác megszólalt. 
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt - akkor valami történt. Valami váratlan. 
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam. 
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam...

2013. április 20., szombat

Az 1. blogszülinap

Igaz, hogy nem ma, hanem még 18-án, betöltötte a blog az első születésnapját!

Bevallom, nem hittem volna, hogy megéri ezt a napot, különösen az utóbbi időszak miatt. Mióta visszamentem dolgozni, egyszerűen képtelen vagyok jól beosztani az időmet, így alig jut időm olvasni, a blogról nem is beszélve. Ha meg nem az időhiány a gond, akkor persze van más. Mint pl. a héten is csak 2 napot kellett mennem dolgozni és beterveztem, hogy akkor én mennyi mindent el fogok olvasni, írok majd értékelést, szülinapos posztot, meg várható megjelenésekről stb., erre persze semmi nem lett belőle, mivel lázas betegen fekszem iszonyú fej- és torokfájással megspékelve. Ráadásul a kicsi is elkapta tőlem a kórságot :(

Tudom, nem egy olyan blogger van, aki anyuka, feleség, dolgozó nő egyszerre, így nekik tenném fel a kérdést: Ti hogyan osztjátok be az időtöket? Tudtok adni valami tippet?
Szívesen várom az ötleteket, a segítséget :)


Szóval tavaly április 18-án kezdődött minden. :) Egy kis stati:

- 92 bejegyzés
- 18 rendszeres olvasó
- az idekattintások száma pedig átlépte a 20.000-es határt.

Ahhoz képest, hogy az utóbbi időben alig-alig posztolok, úgy érzem ezek nagyon is szép számok. És köszönöm mindenkinek, aki kíváncsi az irományaimra és olvassa a bejegyzéseimet! Sokat jelent nekem!!!

Gondoltam rá, legyen valami szülinapi játék, természetesen könyvnyereménnyel, de egyszerűen nem tudtam eldönteni milyen könyvet sorsoljak ki. Még töröm a fejem, aztán ha sikerül, akkor indul a játék!:)

2013. április 13., szombat

J.R.Ward - Újjászületett szerető

J.R.Ward - Újjászületett szerető
Fekete Tőr Testvériség 10.
paranormál-romantikus
Ulpius-Ház, 2012
Oldalak száma: 630
Eredeti ár: 4999 Ft

Fülszöveg: Várandós felének tragikus halála óta Tohrment csak árnyéka önmagának. Testileg-lekileg megtörve kerül vissza a testvériség házába, ám felépülve újult erővel veti bele magát a harcba. Nem sejti, hogy ismét szörnyű végzet leselkedik rá.

Álmában Tohr egyre többször pillantja meg elvesztett szeretteit, akik egy hideg, elszigetelt világban, a Köztesben vegetálnak. Megmentőjéhez, a bukott angyalhoz fordul, hogy segítsen nekik végre az Árnyékba jutni. Amikor azonban Lassiter elmondja neki, hogy az egyetlen megoldás az, ha újra beleszeret valakibe, Tohr biztosan tudja, hogy mindnyájukra szörnyű vég vár…

Ekkor azonban találkozik egy nővel, akinek hozzá hasonlóan keserves sors jutott. Tohr naponta vívja élet-halál harcát az alantasokkal, miközben az új szerelem és szenvedély akarata ellenére egyre inkább a hatalmába keríti... Vajon képes lesz megbékélni, és végleg elengedni a felét, hogy mindannyian nyugalomra találhassanak?


Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Megérte ennyit várni Tohr könyvére!