2013. január 29., kedd

Hamarosan

Ezzel a rovattal is jól el vagyok maradva, így már épp ideje, hogy legyen. Bár most böjtöt tartok, mert a tavalyi év utolsó két hónapjában nagyon kiköltekeztem magam, azért van egy pár hamarosan várható újdonság, ami nagyon érdekel. És hogy melyek is ezek? Íme:

1.  Ellentétben sok más olvasóval, Rachel Vincent Sikoltók című sorozatának első kötetének nem tetszett a borítója, maga a történet viszont igen. A 2. rész februárban várható, és szerintem ez a borító sokkal szebb. Remélem nem fogok csalódni a történetet illetően sem.

Rachel Vincent: Lélekmentők - Második sikoly
Sikoltók 2.
Kiadó: Jaffa
Műfaj: ifjúsági irodalom, urban fantasy
Eredeti ár: 2940 Ft
Várható megjelenés: 2013. február 15.

Fülszöveg: Kaylee Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik.

No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára…

2. Az Összetört glóriák 2. részét is nagyon várom. Az első tetszett, így nem kérdés, hogy kívánságlistás ez a kötet is. A borítója pedig valami mesés! Csak egy nagyon hosszú fülszöveget találtam a könyvhöz, így most egy rövidített változatot olvashattok.

A.O.Esther: Hívogat a fény
Összetört glóriák 2.
Kiadó: Decens Magazin Média Kft
Műfaj: romantikus fantasy
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: 2013. február

Fülszöveg: Noha Sophiel teljesítette első küldetését, az Égiek újabb feladattal bízzák meg: fel kell kutatnia a Mindenség Térképét, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A háromdimenziós térkép a titkos átjárókat rejti, amelyek összekötik a Földet a Mennyországgal és a Pokollal. A Sors azonban újra közbeszól és Sophiel angyal létére megbetegszik: teste lassan, de megállíthatatlanul fénnyé kezd válni, és a lány megkezdi a versenyfutást az idővel.

3. Talán nem tévedek, ha az mondom, a Cor Leonis Kiadó újdonságai közül a legtöbben Karen Chance könyvét várják. Én mégsem ezt fogom ajánlani nektek. Már csak azért sem, mert egyetlen egy Cassie Palmer kötetet sem olvastam még. Így engem nem is ez hozott lázba, sokkal inkább Jasper Fforde könyve. Igaz a sorozatkezdő kötetet már korábban kiadta egy másik kiadó, viszont később nem folytatták. A Cor Leonis felkarolta, s most újra megjelentetik, ráadásul a 2. kötet elvileg a Könyvfesztiválra meg is érkezik.

Magyar borító február elején
várható
Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Thursday Next 1.
Kiadó: Cor Leonis
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2013. február 15.

Fülszöveg: Isten hozta a Nyájas Olvasót egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliában, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással. Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t…

4. Egy újabb sorozat ami felkeltette az érdeklődésemet, a Sírkertek Királynője. Szellemek, gyilkossági nyomozás, romantika. Nekem való!

Amanda Stevens: Örök kísértés
Sírkertek Királynője 1.
Kiadó: Athenaeum
Eredeti ár: 3490 Ft
Várható megjelenés: 2013. február 28.

Fülszöveg: A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a halottak szellemét. Az élősködő kísértetek azonban soha nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete veszélybe kerülhet. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak. John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya. A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, miközben látja azt is, ahogy a kísértetek parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között.

2013. január 26., szombat

A. O. Esther: Elveszett lelkek

A. O. Esther - Elveszett lelkek
Összetört glóriák 1.
Decens Magazin Média Kft, 2012
romantikus fantasy
Oldalak száma: 443
Eredeti ár: 3999 Ft

Fülszöveg: Hiszel a végzetben? A sorsszerű szerelemben?

Az Univerzum végtelen csendjében különös fényben ragyogó üvegcsékről suttognak. Úgy tartják, az ezüstszállal lezárt parányi palackoknak közük van élethez s halálhoz, ezért angyalok ezrei szállnak alá, hogy megszerezzék a világmindenség titokzatos kincsét. Sophiel, a bájos fiatal angyal lány glóriája és szárnyai nélkül érkezik a Földre, hogy küldetését teljesítse, ám nem számol azzal, hogy a halandó léttel emberi érzéseket is kap odafentről. A félelem, a fájdalom, a kétely és a gyász ugyanúgy ismeretlen fogalom számára, mit az életre szóló barátság, a keserű féltékenység, vagy a mindent felemésztő szerelem – de vajon meg tud birkózni mindezzel az ellenséggel való küzdelem során? Képes lesz-e vakon hinni, s véghezvinni feladatát?

Elijah a Sötét Angyalok vezére, harcos katona, aki sajátosan gondolkozik a jó és a rossz fogalmáról, miközben önálló életet élő, nyolcágú lángoló ostora – szövetségesei sorait erősítve – teszi a dolgát. Kiátkozott angyalként ő a legidősebb idelent, s bár maga sem hisz benne, egy váratlan esemény folytán örökre megváltozik az élete, s ezzel létezésének értelme.

Két össze nem illő lélek – és egy elkerülhetetlen találkozás, amely alapjaiban rengeti meg a világot…


Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Remélem nem kell sokat várni a folytatásra!

2013. január 20., vasárnap

Benina - A boszorka démona

Benina - A boszorka démona
Bíborhajú 2.
ifjúsági irodalom, fantasy
Könyvmolyképző, 2011
Oldalak száma: 398
Eredeti ár: 2999 Ft

Fülszöveg: A tiszta vérű boszorka, Claire White normális életet él, olyat, amilyenre vágyott. Kedvesével, a féldémon Kellan Blackkel egyetemre járnak, és végtelenül boldogok. Az Üldözők visszavonultak, noha folyamatosan figyelik őket, a Zsoldos pedig halott. Valaki azonban gyilkos szándékkal tör rájuk...
 Létezhet-e nagyobb fájdalom? Claire világa összeomlik, a lelke apró szilánkokra hullik. Végtelen fájdalmában a Bölcs mutatja meg az utat, mely egy számára idegen világba vezet. Oda, ahonnan talán nincs visszatérés. Segítője az Ellenség, akiben nem lehet megbízni... vagy mégis? Claire-ben fellángol a remény! A mágiát maga mögött hagyva elindul, hogy beteljesítse a jóslatot. Ha sikerrel jár, minden helyrejöhet, ha nem, minden elpusztul - vele együtt. 

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Azt hiszem, még egyszer el kell olvasnom.