2012. november 30., péntek

Sylvia Day - Hozzád kötve

Sylvia Day - Hozzád kötve
Crossfire 1.
erotikus-romantikus
Ulpius-Ház, 2012
Oldalak száma: 412
Eredeti ár: 3999 Ft

Fülszöveg: Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám…
Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon…
Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat...
Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól…

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Mikor is jelenik meg a következő rész?

Figyelem! A bejegyzés 18 éven felülieknek szól!

2012. november 29., csütörtök

Könyvespolcom - október


Majdnem kimaradt ez a poszt ebben a hónapban. Na, de most gyorsan pótolom.

A Fumax Kiadó és a moly.hu közös játékán nyertem a Nem vagyok sorozatgyilkost. Már elolvastam, és fogok is írni róla. Jó kis könyv!
A legjobban vártam Moning Új nap virradját. Lehet, hogy pont ezért, mindenesetre nem lett kedvenc. A véleményemet itt el is olvashatod. És az Esküről is írtam már, ami bizony csalódás volt. (véleményem)


Romantikus könyvgyűjteményem a következőkkel bővült:


Bár elég felemásak a vélemények róla, de mivel igen kedvező áron volt az apródon, így nem tudtam nem otthagyni:


Szóval októberben eléggé visszafogtam magam a könyvvásárlást illetően. Nem úgy novemberben! És már látom, hogy a december is padlóra fog küldeni!

2012. november 27., kedd

E. L. James: A szürke ötven árnyalata

E. L. James: A szürke ötven árnyalata
Ötven árnyalat 1.
erotikus-romantikus
Ulpius, 2012
Oldalak száma: 524
Eredeti ár: 3999 Ft

Fülszöveg: A könyv, amelyről mindenki beszél…

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad.
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint.

Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Szerintem a következő részt is el fogom olvasni!

2012. november 22., csütörtök

Larissa Ione - Elszabadult vágyak

Larissa Ione - Elszabadult vágyak
Daemonica 2.
paranormál romantikus
Egmont-Hungary, Egmont Dark, 2012
Oldalak száma: 432
Eredeti ár: 3999 Ft

Fülszöveg: Runa Wagner egyáltalán nem akart beleszeretni a jóképű idegenbe, aki mintha ismerte volna a legtitkosabb vágyait. De nem tudott ellenállni a hihetetlen szenvedélynek, amely lángra lobbant közöttük, és ami elhamvadt, amikor Runa rájött, hogy a férfi megcsalja. És furcsa változásokat is érzett saját magán…
Megfogadta, hogy bosszút áll a férfin, aki tönkretette az életét, és a nyomába eredt, ám ez oda vezetett, hogy Shade leggonoszabb ellensége foglyul ejtette őket.
Shade, a seminus démon, akin szerelmi átok ül, remélte, hogy sosem látja többé Runát. Ám mikor egy sötét tömlöcben ébredt a mérges és titokzatos erőt sugárzó Runa mellett, rájött, hogy a nő még veszélyesebb hatással van rá, mint valaha. Rabtartójuk varázslata arra kényszerítette őket, hogy átessenek a nászszertartáson, így egy életre egy párként kénytelenek élni. Együtt vették fel a harcot az őrült ellenséggel, akinek nem csak velük voltak tervei…

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Én bizony jobbra számítottam!

2012. november 19., hétfő

Hamarosan


Mostanában elég romantikus hangulatban vagyok, így most három ide illő könyvújdonságot mutatok nektek!

Belinda Alexandra - Vadlevendula
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Eredeti ár: 3190 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 23.

Fülszöveg: EMLÉKEZETES, AKÁR A LEVENDULA ILLATA…

 A Vad levendula elkábítja az érzékeket, a hatását az emlékezetünk még jóval a könyv letétele után is őrizni fogja.
A tizennégy éves Simone Fleurier-t kiszakítják az otthonából, a provence-i levendulaültetvényről, hogy Marseille-be küldjék. A városban az élet nehéz, sőt nyomorúságos, ám miután felfedezi a varieték világát, már arról álmodik, hogy egy nap híres énekesnő és táncos lesz.
A háború azonban közbeszól, Simone pedig rendkívül veszélyes döntést hoz – melyből az is kiderül, hogy a szerelem, akár a vad levendula, a legvalószínűtlenebb helyeken is kivirágzik¬…
A szerelemről és bátorságról szóló történet Marseille sikátoraitól a pompás párizsi pódiumokig, Provence földjeitől Berlin háború előtti dekadenciáján át New York dzsesszkorszakáig repíti az olvasót.

Jennifer Ashley - Lord Mackenzie tébolya
Sorozat:  Highland Pleasures 1.
Műfaj: történelmi romantika
Kiadó: Kossuth Kiadó
Eredeti ár: 1990 Ft
Várható megjelenés: az újságárusoknál már kapható 1390 Ft-os áron! Az online könyvesboltok közül a Líránál és Librinél is láttam, de csak előrendelhetőként. Viszont azt nem értem, hogy az újságárusnál megnéztem a könyvet (elég picike) és az 1390 Ft-os ár nem akciós ár, hanem ez van rányomtatva. Akkor a Líránál/Librinél, hogy adhatják drágábban????

Fülszöveg: A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Egy nő sem éli túl, aki a közelükbe kerül. Sok pletyka kering róluk – tragikus erőszak, csillapíthatatlan vágyak, szeretők, botrányok.
London, 1881. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre. Betht mégis elbűvöli a Lord. A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak…
A Bestseller szerző, Jennifer Ashley romantikus, erotikus regénye több díjat nyert megjelenése évében. A Mackezie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.

Celeste Bradley - Az álruhás
Sorozat:  Liar’s Club 1.
Műfaj: történelmi romantika
Kiadó: Victoria kiadó
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. december 10.

Fülszöveg: A csodaszép Agatha Cunnington Londonba érkezik, hogy felkutassa eltűnt bátyját, Jamest. Az egyetlen nyom egy rejtélyes levél, amelyen a „Griffmadár” aláírás szerepel…
Agatha úgy dönt, hogy a tiszteletre méltó férjes asszony álruháját ölti magára – talán így észrevétlen maradhat a nyüzsgő nagyvárosban. Igen ám, de tervéhez szüksége van egy megfelelő férjre. Talán olyasvalakire, mint Simon Rain.
A férfi tagja a Liar’s Clubnak – megannyi hitehagyott bűnöző a királynő szolgálatában. Amikor valaki sorra öldösni kezdi a klub tagjait, Simon Rain azt a feladatot kapja, hogy keresse meg James Cunningtont. Simon inkognitóban megjelenik Agatha otthonában, s leküzdhetetlenül beleszeret a nőbe. Ezzel megszegi a klub legfőbb szabályát: Soha ne ess szerelembe!

2012. november 15., csütörtök

Larissa Ione - Csábítás

Larissa Ione - Csábítás
Daemonica 1.
paranormál romantikus
Egmont-Hungary, Egmont Dark, 2012
Oldalak száma: 440
Eredeti ár: 3999 Ft

Fülszöveg: Tayla, a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.
Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak – még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan fordulatokat tartogat, amelyeket a legvadabb álmaiban sem gondolt volna?

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Te jó ég! IMÁDOM!!!!!!!

2012. november 11., vasárnap

Hamarosan - Újdonságok a Cicerótól és az Alexandrától


Most négy ifjúsági könyvet hoztam nektek. Engem legjobban az Amíg élek és a Cinder érdekel. És titeket?


Blue Jeans: Dalok Paulának
Canciones para Paula 1.

Műfaj: ifjúsági, romantikus
Oldalak száma: 576
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. december

Fülszöveg: Az alig 17 éves Paula találkozót beszélt meg a 22 éves Ángellel, akivel Messengeren ismerkedett meg. Izgatott örömmel várja a találkozást. A percek múlnak, ám a fiú nem jön, így Paula beül egy kávézóba. Ott fut össze mulatságos körülmények között az addig ismeretlen Álexszel, aki véletlenül ugyanazt a könyvet olvassa, mint ő. Mindketten fiatalok és vonzók… Álexnek azonban el kell valahokamaszokról és fiatal felnőttekről szóló spanyol regénytrilógiában.

Az interneten 50 ezernél is több olvasója volt a történetnek az első fejezetektől fogva, mígnem könyv alakban is megjelent, és meghódította a világ könyvpiacait.

Jenny Downham: Amíg élek

Műfaj: ifjúsági, realista
Oldalak száma: 336
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2013. november vége, december eleje

Fülszöveg: Előbb-utóbb mindenki meghal – mindannyian tudjuk.

A tizenhat éves Tessa, akinek csupán hónapjai vannak hátra, talán mindenki másnál is jobban tudja.
De van egy listája: felsorolta azt a tíz dolgot, amit még meg akar tenni, mielőtt meghal. Az első helyen a szex áll. Lehetőleg még ma.
De nem mindig könnyű elérni, amit az ember akar, és amit akar, nem mindig esik egybe azzal, amire szüksége van. És néha a legváratlanabb dolgok lesznek a legfontosabbak.
Felemelő, életigenlő és boldog – ez a rendkívüli regény azzal ünnepli az életet, hogy szembenéz azzal, milyen valójában a halál.

Veronica Roth: A lázadó
Divergent 2.

Műfaj: ifjúsági, disztópia
Oldalak száma: 440
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2013. január-február

Fülszöveg: Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

Marissa Meyer: Cinder
Holdbéli krónikák 1.

Műfaj: ifjúsági, disztópia, sci-fi, fantasy
Oldalak száma: 432
Eredeti ár: 3499 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 26.

Fülszöveg: 126 évvel a IV. világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra... Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van...

Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőjárműveket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás "nemzetbiztonsági ügy".

Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet.

2012. november 6., kedd

Kimberly Derting - Eskü

Kimberly Derting - Eskü
Eskü 1.
disztópia, fantasy, ifjúsági irodalom
ÉTK Kft, Merit Könyvek, 2012
Oldalak száma: 320
Eredeti ár: 2999 Ft

Fülszöveg: A távoli jövőben a világ államain korlátlan hatalmú királynők uralkodnak. Ludaniában, a kegyetlen Sabara királynő országában az emberek szigorú kasztrendszerben élnek. Minden kasztnak saját nyelve van, az emberek nem használhatják, sőt, még csak nem is érthetik a másik osztály nyelvét. Ha valaki megszegi a törvényt, a büntetése halál… az elnyomás ellen lázadók száma napról napra nő.
Sabara királynő mágikus képessége révén hosszú ideje ül Ludania trónján, de hatalma most veszélyben van.
A Kereskedők Osztályában élő tizenhét éves Charlaina (Charlie) különleges adománnyal született: tökéletesen megért bármilyen nyelvet. Pontosan tudja, mekkora veszélyben van emiatt, így féltve őrzi titkát, mígnem egy klubban találkozik a vonzó Maxszel és barátaival, akik egy sosem hallott nyelven beszélnek…és a titka csaknem lelepleződik. Charlie igyekszik távol tartani magát a fiútól, de Max mindent elkövet, hogy közelebb kerüljön a lányhoz. Vajon miért? Ki ő valójában? Charlie lassan rájön, hogy gondosan megtervezett világában korántsem ő az egyetlen, aki titkokat rejteget…

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Lehetett vona jobb is :(

2012. november 3., szombat

Karen Marie Moning - Új nap virrad

Karen Marie Moning - Új nap virrad
Tündérkrónikák 5.
urban fantasy
Cor Leonis, 2012
Oldalak száma: 596
Eredeti ár: 3490 Ft

Fülszöveg: A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Semmi. Minden. Épphogy csak befejeztem a könyvet, máris hiányzott.