2012. október 28., vasárnap

Hamarosan

Bár mostanában nagyon súlyos olvasási válsággal küszködök, azért a várható megjelenések között szívesen nézelődök. És persze továbbra is megakad a szemem egy-két újdonságon.

1. Igaz, nem olvastam még az első részt sem, de jó kis sorozatnak tűnik. És ez a borító nekem annyira tetszik!!!!!!!!!!!!

Emily March - A Kolibri-tó
Eternity Springs 2.
Kiadó: Új Palatinus Könyvesház
Műfaj: romantikus
Oldalak száma: 304
Eredeti ár: 3600 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 06.

Fülszöveg: Üdvözöljük ismét Eternity Springsben, a Sziklás-hegység vidékén megbúvó varázserejű kisvárosban! Az Angyalszárnyak olvasói már jól ismerik, miben is rejlik e varázserő, amelyre A Kolibri-tó történetében Sage Anderson és Colt Rafferty sorsa az újabb bizonyíték. A fájdalmas emlékektől gyötört orvosnő és a gyerekkori nyaralásai színhelyén menedéket kereső férfi külön-külön képtelenek volnának rémálmaikat kordában tartani, ehhez csak egymásra találásuk adhat esélyt - no meg Eternity Springs, a hely szelleme. Az amerikai írónő, Emily March regénysorozatáról írva egyik kritikusa sem tudta elkerülni a kifejezést: lélekemelő. Szó szerint az.

2. Jaj, ez nagyon, de nagyon várós! Már olvastam Dan Wellstől a Nem vagyok sorozatgyilkost, ami nagyon tetszett (hamarosan írok róla bővebben), így nem kérdés, hogy ezt is olvasni akarom! Főleg miután a kiadó megosztotta a molyon a könyv intóját, ami valóban letaglózó.

Dan Wells - Partials - Részben ember
Partials 1.
Kiadó: Fumax
Műfaj: posztapokaliptikus, disztópia, sci-fi, YA
Oldalak száma: 480
Erdeti ár: 3495 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 15.

Fülszöveg: Az emberi faj a teljes megsemmisülés szélén áll, miután a Részlegesekkel - az emberekhez megtévesztésig hasonlító, ám mesterségesen előállított szerves lényekkel - folytatott háború megtizedelte a népességet. Az ott bevetett RM nevű vírus néhány tízezerre redukálta a túlélők számát, akik Long Islanden rendezkedtek be, míg a Részlegesek rejtélyes módon visszavonultak. Bármikor lecsaphatnak újra, de ennél is sürgetőbb probléma, hogy egy évtizede nem született az RM-re immúnis csecsemő. Kira, egy tizenhat éves orvostanhallgató a saját bőrén tapasztalja meg, ahogy az RM miatt az emberiség maradéka lassan kipusztul, miközben a kötelező terhességi törvény a polgárháború szélére sodorja őket. Kira nem hajlandó tétlenül nézni az eseményeket, mindent elkövet, hogy megtalálja a vírus gyógymódját. Erőfeszítései közben döbben rá: mind az emberiség, mind a Részlegesek túlélése azon múlik, sikerül-e felfednie a két faj közötti kapcsolatot amelyet az emberiség vagy elfelejtett, vagy soha nem is tudott róla. 

3. Ennek a könyvnek a borítójára figyeltem fel, egyszerűen HÁTBORZONGATÓ!

Mons Kallentoft - Véres tél
Malin Fors 1.
Kiadó: Libri
Műfaj: thriller
Oldalak száma: 500
Eredeti ár: 3990 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 26. 

Fülszöveg: Linköpinget végtelen erdő és pusztaság veszi körül. Az elszigetelt kis településen mintha megállt volna az idő. Az itt lakók pedig csak saját szabályaikat hajlandóak követni. Emberemlékezet óta nem volt olyan hideg, mint azon a februári éjszakán, amikor nem messze a várostól egy fáról lógó, kegyetlenül megcsonkított, véres hullára találtak. Az ügyet a fiatal felügyelőnő, Malin Fors kapja. A csinos, szőke, kamaszlányát egyedül nevelő nő a Linköpingi Rendőrség történetének legmegszállottabb nyomozója. És a legtehetségesebb is. Most azt is ki kell derítenie, ki lehet az áldozat és hogyan kerülhetett arra a fára. A gyilkos fagyott nyomait követve pedig nincs más választása, alá kell merülnie az emberi lélek legsötétebb bugyraiba... Mons Kallentoft könyvével elnyerte a svéd írószövetség elsőköteteseknek járó díját.
A Véres tél egy négyrészes sorozat kezdete, amely meghozta a szerző számára a világhírt. Megjelenése óta 23 nyelvre fordították le. 

4. Szeretem az ókori Rómában játszódó történeteket. És mivel eddig még nem olvastam ilyet, (csak filmeket láttam), ezzel a könyvvel el is kezdhetném az ismerkedést.

Michelle Moran - Kleopátra lánya
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Műfaj: történelmi
Oldalak száma: 448
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 19.

Fülszöveg: Egy hercegnő története, akinek bátorsága és élni akarása még izgalmasabbá és drámaibbá tette a kort, amelyben élt. Egyiptom elestével Marcus Antonius és felesége, Kleopátra királynő önkezével vet véget életének. Gyermekeiket, a kis Ptolemaioszt és az ikreket, Alexandert és Kleopátra Szelénét a győztesek hajóra ültetik, hogy Octavianus, a későbbi Augustus császár parancsára Rómába vigyék. Az udvarban nem csak megaláztatás és keserű fogolysors jut osztályrészükül. Octavia gyöngéd szeretettel veszi körül őket, míg Juliában és Marcellusban igaz barátokra találnak. De mialatt Róma népe és az udvar azt találgatja, ki lehet a rabszolgák érdekeit szenvedélyesen védő, lázadó Vörös Sas, ők abban bíznak, hogy egy napon visszatérhetnek Alexandriába. Ám az események gyorsan peregnek, és hamarosan elérkezik Alexander férfivá avatásának napja - Octavianusnak pedig döntenie kell a királyi gyermekek sorsa felől.

2012. október 16., kedd

Gayle Forman - Ha maradnék


Gayle Forman - Ha maradnék
ifjúsági, realista
Ciceró, 2012
Oldalak száma: 264
Eredeti ár: 2990 Ft


Fülszöveg: Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.

Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.

Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.

Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

Ami a könyv után eszembe jutott: Csak ültem és ültem, és nem bírtam megmoccanni. Közben néztem a pici lányom, ahogy mosolyogva alszik, és azért fohászkodtam, hogy neki soha ne kelljen olyat átélnie, mint amilyet Miának kellett.

2012. október 10., szerda

Hamarosan

Már írtam korábban könyvmolyképzős várható megjelenésekről itt és itt is, mert bizony olyan sok van, hogy nem sűrítettem bele egy posztba. És most jöjjön egy újabb lista!

Gail Carriger: Changeless - Változatlan
Napernyő Protektorátus 2.
Arany Pöttyös

Eredeti ár: 2999 Ft, ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. november 21.

Fülszöveg: Alexia Maccon, Woolsey grófnéja egy kora esti órán arra ébred, hogy férje, akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene, teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, magára hagyva Alexiát, akinek így egyedül kell megbirkóznia egy egész természetfeletti regimenttel, akik már ott várják lakása küszöbén, űzött szellemek seregével, és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve: van egy legújabb divat szerint készült napernyője, és harapós modora. Még amikor nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, és egy egész farkas falkával kerül szembe, akkor is helytáll. Erre pedig csak egy lélektelen képes ... Arra is marad ideje, hogy megkeresse elkóborolt férjét - ha akarja.

Becca Fitzpatrick: Silence - Vihar előtt
Csitt, csitt 3.
Vörös pöttyös

Eredeti ár: 2999 Ft, ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. október 20.

Fülszöveg: Ha már csak a csend marad, hallatszik végre az igazság hangja is? Nora Grey nem emlékszik élete elmúlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred, és megtudja: hetekig keresték, megpróbálja életét visszazökkenteni a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő új pasiját. Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet nem képes megérteni. Látomásaiban angyalszárnyak jelennek meg és földöntúli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében. És ott van az a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna. Aztán Nora és egy szexi idegen útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésére nála van a válasz és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen. Ismét.

Lauren Conrad: L. A. Candy - Édes kis hazugságok
Vörös Pöttyös 

Eredeti ár: 2999 Ft, ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. október 30.

Fülszöveg: A televíziósztár, Lauren Conrad hollywoodi fiatalokról szóló elragadó, szórakoztató regényében a hazugságok csak annyira édesek, mint azok az emberek, akik elsütik őket. Jane Roberts egy hétköznapi lány volt, egészen addig, míg legjobb barátnőjével, Scarlett Harppal be nem került a nagy sikerű valóságshow-ba, az L. A. Candybe. Mikor Jane-ről pikáns fotók szivárognak ki a sajtóhoz, a lány a bulvárlapok botrányhősévé válik. A show egy másik szereplőjéhez, Madison Parkerhez fordul, de vajon Madison valóban segít neki? Scarlettnek is megvan a maga botránya. Beleesik egy srácba, aki szigorúan tiltólistás - ám Hollywoodban semmi sem maradhat sokáig titokban.

Cat Clarke: Entangled - Összekuszálva
Vörös Pöttyös

Eredeti ár: 2999 Ft, ill. 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012.október 30.

Fülszöveg: A tizenhét éves Grace egy fehér szobában ébred, ahol nincs más, csak egy asztal, tollak és papír. Mindeközben pedig fogalma sincs, hogy került oda. Ahogy lassan papírra veti összekuszálódott élete minden apró részletét, kénytelen felidézni azokat a dolgokat is, amiket inkább el akart felejteni. Kiderül, hogy reménytelenül szerelmes a lélegzetelállító Natbe. Ahogyan az is, hogy a legjobb barátnőjét Salnek hívják, és kettejük kapcsolata egyáltalán nem hétköznapi. Egy dolog azonban hiányzik. Grace-nek szembe kell néznie a legfontosabb kérdéssel. Miért van itt? Egy történet veszélyes titkokról, mély barátságról és ellenállhatatlan vonzalomról.

Szurovecz Kitti: A fény árnyéka
Fényemberek 2.
Vörös Pöttyös

Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. október 24.

Fülszöveg: Jane Andrews összeomlik. Miközben próbálja összeragasztani darabokra tört élete üvegcserepeit, minden jel arra utal, hogy ami történt, korántsem véletlen. Feltűnik valaki, akivel senki sem számolt... ,,Az élőhalott magához láncolja azt, aki egykor szerette. Megbűvöli, így az áldozat nem vesz észre maga körül senki mást. A zombi pedig szépen, lassan, gyöngéden kiszívja a szerencsétlenből az éltető erőt. Az energiavámpír a világ legborzalmasabb teremtménye." Eljön, utolér, hiába menekül előle Fényember, Őrangyal, Pokolszolga vagy épp Halandó. Jane misztikus léte, szerelmi élete, sorsának egésze összefonódik azzal, hogy a jó és a rossz világában bekövetkező változás szükségszerű. Vajon létezik-e olyan ügy, amiért Égiek és Sötétek képesek összefogni? Kiderül a Fényemberek misztikus trilógia sodró, romantikus második részéből.


2012. október 8., hétfő

Őszi Újdonságok - A sorsolás

Tegnap éjjel véget ért az ősz egyik újdonságáért tartó küzdelem itt a blogon. Mert bizony ez egy küzdelem volt, hiszen nem voltak könnyűek a feladatok. Még tőlem is nagy odafigyelést igényelt, amikor ellenőriztem a válaszokat.

Mielőtt elárulnám ki a nyertes, szeretném mindenkinek megköszönni, hogy részt vett a játékban! Lesz majd még játék később is, remélem akkor is velem tartotok!

2012. október 4., csütörtök

Könyvespolcom - szeptember

Szeptemberben 22 darab könyvvel lettem gazdagabb, plusz egy új könyvespolccal :D

Két könyvet is nyertem, mindkettőt blogos játékon és mindkettőnek nagyon örültem! (amúgy is csak olyan könyvekért szoktam játszani, amik érdekelnek) Niki blogján nyertem a Fogadj rám!-ot, Félcsinél pedig a Pusztító vihart. Ezúton is köszönöm nekik!!!


Rukkolás szerzemények:


A Vateráról évekkel ezelőtt már egyszer vásároltam könyvet, de rossz tapasztalat miatt, akkor megfogadtam, hogy többet onnan soha. Most újra felfedeztem,  és szerencsére igen jó (és nagy) vásárt csináltam. 



És még egy szerzemény. SZÉP-kártyás vásárlás:



És íme az új könyvespolcom! Nincs rajta minden könyvem, mert nem fért rá. Ezért még lesz több polc is hozzá, teljesen le majdnem a padlóig, plusz a mellette lévő falra, de momentán ennyire volt pénzem. Azért így is jól néz ki, nem?


2012. október 3., szerda

Nora Roberts - Hazai vizeken

Nora Roberts - Hazai vizeken
Chesapeake Bay 1.
romantikus
Gabo, 2001
Oldalak száma: 378
Eredeti ár: 1490 Ft

Fülszöveg: "Szeretem a férfiakat. Jobb is, ha szeretem őket, hiszen négy bátyám van. Úgy nőttem föl, hogy mindig túlsúlyban voltak a fiúk. Aztán született két fiam, és én továbbra is kisebbségben maradtam. Két választásom volt: vagy szeretem őket, elismerem az értékeiket, és megteszek mindent, ami tőlem telik, hogy megértsem őket, vagy sikoltozva elmenekülök." - vallja a híres amerikai írónő, akit már a magyar olvasók is jól ismernek eddig megjelent regényeiből. Szerencsénkre Nora Roberts nem a menekülést választotta a férfiak túlsúlya elől, hanem a megértést, méghozzá annak is a leghatékonyabb és számunkra legszórakoztatóbb módját: a három írországi nővér története után most három amerikai fivér életét és viszontagságait beszéli el három kötetben, melynek a Hazai vizeken az első darabja.
Cameron, Ethan és Phillip. Mindhárman bajba kerültek gyermekkorukban, és életük nehéz időszakában örökbe fogadta őket Raymond és Stella Quinn. Nem köti össze őket vérrokonság, mégis egy családdá váltak. A Cameron történetét elbeszélő első kötetben a családnak szembe kell néznie egy tragédiával és egy botránnyal, és ez mindannyiuk életét megváltoztatja. "Szeretek férfiakról írni, a férfiak gondolatairól, érzéseiről, reményeiről és álmairól" - árulja el Nora Roberts, s mi szívesen tesszük hozzá, hogy tud is, mert ismeri őket, ismeri és kitűnően megérti...

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Most már értem miért szeretik annyian Nora Robertset!

2012. október 1., hétfő

Őszi Újdonságok - 5. forduló

Mivel pici lányom megbetegedett, így az utóbbi napokban nem volt időm a blogra. A játék utolsó fordulója is múlt héten lett volna esedékes, de mivel most vasárnapig tart, így szerencsére van idő bőven a megfejtések elküldésére.

Nekem viszont most úgy érzem semmire sincs időm, ezért az utolsó forduló más lesz, mint a többi.

Az alábbi képen 4 könyv borítójából láthattok 1-1 részletet.

A feladat: küldd el e-mailben (gicaolvasgat@gmail.com) a 4 könyv címét a szerző nevével együtt + kiadó nevét is! (a könyvek ugyanahhoz a kiadóhoz tartoznak)

Természetesen a bónuszkérdés itt is él: a kiadó melyik újdonságát szeretnéd?


Jó szórakozást!