2012. augusztus 29., szerda

Őszi Újdonságok - 1. forduló

COR LEONIS KIADÓ


Ahogy ígértem, ma elkezdődik az Őszi Újdonságok elnevezésű játék itt a blogon!

Az 1. forduló főszereplője: a Cor Leonis Kiadó.

Azok kedvéért, akik nem olvasták az előző posztot, röviden leírom a játék szabályait:

1. Ebben a bejegyzésben 10 állítást olvashatsz a Cor Leonis kiadóval, a kiadó könyveivel kapcsolatban. Minden egyes állítás esetében el kell döntened: IGAZ vagy NEM IGAZ.
2. Bónuszkérdés: A Cor Leonis kiadó melyik őszi újdonságát szeretnéd megnyerni?
3. A válaszokat küldd el a gicaolvasgat@gmail.com e-mail címre legkésőbb 2012. október 07. éjfélig. A tárgyba írd be légyszi: Őszi Újdonságok - 1. forduló.

A játék 5 fordulóból áll, a következő szeptember 5-én jön egy másik kiadóval. Akár mindegyik fordulóban játszhatsz, de egy fordulóban csak egyszer.
A végén egy nyertes lesz, aki azt a könyvet kapja meg tőlem ajándékba, amelyet az e-mailben megjelölt. Amennyiben a nyertes több fordulóban is játszott, akkor Ő dönti el a megjelölt könyvek közül melyiket kéri.

Egy kis segítséget találsz itt a blogon, a kiadó honlapján, a kiadó blogján, illetve facebook oldalán.

IGAZ vagy NEM IGAZ?

1. A kiadó 2005-ben kezdte a tevékenységét gyermek- és ifjúsági könyvek kiadójaként.
2. A kiadó számára fontos a változatos kínálat. Épp ezért náluk nemcsak gyermek-és ifjúsági könyveket találsz, hanem - többek között - életvitellel, gyógyítással vagy épp közéleti témákkal foglalkozó könyveket is.
3. Egyik sikerszerzőjük Nevada Barr. Még ebben a hónapban megjelenik az írónő Ördögkatlan című regénye, amely a már korábban megjelent 13 1/2 című kötet folytatása. 
4. Nagy választékban adnak ki asztrológiai könyveket. Már előkészületben van Rick Levine - Jeff Jawer szerzőpárostól az Éves horoszkóp 2013.
5. 2012. szeptember 2-án minden könyvüket 25% kedvezménnyel lehet megvásárolni a Zsidó Nyári Fesztivál keretében. 
6. A kiadó híve az olvasókkal való folyamatos kommunikációnak. Szívesen veszik a visszajelzéseket, ajánlásokat. A blog-, ill. facebook oldalukon szavazások formájában is kikérik az olvasók véleményét.
7. Szórakoztató regényeik egyike a rádiós hírműsorok világában játszódik. A könyvnek filmes változata is van, melynek főszereplője Rachel McAdams.
8. A kiadó egyik, már tavaly megjelent mesekönyvének ismertetője így szól:
"Volt egyszer egy mesebeli város, a neve Virágváros volt. Picurok és picurkák laktak benne."
9. A kiadó magyar szerzői: Lezsák Levente, Domokos Gábor, Dr. Csermely Gyula. 
10. A nagy rajongótáborral bíró Tündérkrónikák sorozat befejező része várhatóan szeptember 17-én jelenik meg Rossz hold kelt fel címmel. 

Jó szórakozást!

2012. augusztus 28., kedd

Játssz és nyerd meg az ősz egyik újdonságát!

Annyi, de annyi jó könyv jelenik meg idén ősszel, hogy csak kapkodom a fejem! Folyamatosan osztok-szorzok, kalkulálok, mi fér bele a költségvetésbe és  mi nem, mert sajnos mindet úgysem tudnám megvenni :( 
Ilyenkor két dologban szoktam reménykedni:
1. Megnyerem a lottóötöst.
2. Valamilyen könyves játékon nyerem meg az áhított könyvet.

Az első tuti nem fog összejönni, mivel nem is lottózom. De a második esetben azért talán van remény, bár nem vagyok valami túl szerencsés ezeken a játékokon.

Most viszont biztos, hogy valaki más lesz a szerencsés, hiszen ebben a játékban én leszek az, aki meglep valakit egy könyvvel.

A játék holnap, azaz augusztus 29-én fog kezdődni és 5 héten keresztül fog tartani. Minden héten más-más kiadó lesz a főszereplő. Tehát 5 hét - 5 forduló - 5 kiadó. Minden alkalommal 10 állítást olvashatsz majd az adott kiadóval, a kiadó könyveivel kapcsolatban. El kell majd döntened minden egyes állításról, hogy IGAZ vagy NEM IGAZ.

És van még egy BÓNUSZKÉRDÉS is!

A kiadó melyik őszi újdonságát szeretnéd megnyerni?

Vagyis írd meg azt, az adott fordulóban szereplő kiadó által szept./okt./nov.-ben megjelenő könyv címét, amire vágysz. 
A laszokat e-mailben küldd el nekem a gicaolvasgat@gmail.com címre. Egészen október 7-én éjfélig, vagyis a játék végéig várom az e-maileket bármelyik fordulóra vonatkozóan. Egy nyertes lesz, akinek a neve az október 8-ai sorsoláson fog kiderülni.

A játékon mindenki részt vesz, aki legalább egy fordulóban játszik és természetesen helyes válaszokat küld! De a neved annyiszor fog belekerülni a kalapba, ahány fordulóban helyes válaszokat adtál! Tehát minél többször játszol, annál nagyobb az esély, hogy Te nyersz!
Ha csak egyszer játszol, és a végén Te leszel a szerencsés nyertes, akkor azt a könyvet kapod meg ajándékba tőlem, amelyet az e-mailedben megjelöltél.
Ha többször játszol, és a végén a Te nevedet húzom ki a kalapból, akkor Te döntöd el, az általad megjelölt könyvek közül melyiket szeretnéd.

Tehát a játék holnap kezdődik! Hogy melyik kiadóval? Az legyen meglepi!

Újra változás

Igen, még csak 2 napja, hogy megváltozott a blog, és most megint. Ez a 2 nap elég volt arra, hogy kiderüljön, nem fogom szeretni az új sablont, így kényszerűségből újat kerestem. Nagyon tetszett az előző, de nagyon sok bajom volt vele, és már kezdtem megutálni. :(
Sokat nézelődtem, milyen legyen az új. Végül találtam egyet, ami minden szempontból olyan volt, mint amilyet szerettem volna, de "élesben" azzal is volt probléma. Így aztán emellet döntöttem. Milyen? Remélem tetszik nektek! 

2012. augusztus 25., szombat

Hamarosan - Újdonságok a Cor Leonistól

A Cor Leonis Kiadóról Nevada Barr 13 1/2 című könyve kapcsán hallottam legelőször. Amikor pedig kiderült, hogy megmentik az egyik kedvenc sorozatomat, a nevük belevésődött az agyamba.

A következő hetekben több izgalmas, hiánypótló könyvet is megjelentetnek. Ezek közül az egyik Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozatának befejező kötete, melyről már korábban írtam itt a blogon. Egy kis változtatás történt az eredeti tervekhez képest, mivel a könyv 3499 Ft-os áron kerül majd a boltokba. DE! Egy Pokoli jó nyárzáró kedvezmény keretein belül 25 %-kal olcsóbban, akár ingyenes házhoz szállítással már elő lehet rendelni a kiadónál!

Ugyanez a kedvezmény él Nevada Barr új könyve esetében is!

Nevada Barr - Ördögkatlan
Sorozat: Anna Pigeon - előzmény

Műfaj: krimi
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 1.

Ismertető: Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

"Esetlenül feltápászkodott, és a nadragulya egyik oldalát jelölte ki árnyékszéknek. Régen a kínai parasztok a pöcegödör tartalmával trágyáztak földjeiket. Ezek a csenevész növények nem sok tápanyagot nyerhetnek a homokból. Abban a reményben, hogy a nadragulya meghálálja adományát, ásott egy huszonöt-harminc centiméter mély gödröt.
Miután végzett, macskamódra nekiállt homokot kaparni a gödörbe. Ásás közben ujjai beleakadtak valamibe. Azonnal feltámadt benne a remény: talán kender, amiből kötelet fonhat! Vagy régi halászháló, amit kötéllétraként használhat? Nem mintha ezek segítenének rajta, mivel semmilyen módon nem tudta volna rögzíteni egyik végüket a kinti világban.
Esetleg egy kötéldarab, amivel megfojthatja a szörnyeteget?
A gondolat felvidította. Begörbítette ujjait, megmarkolta a hosszú szálakat, és kihúzta őket a homokból.
Barna és vékony. Mint az emberi haj. Anna rémülten lerázta a kezéről, pánikba esve hátraugrott, és a földre zuhant. Villámként cikázott keresztül a fájdalom két karján és a fején. Szinte hálás volt érte, mert a fájdalom elhomályosította az agyát, és nem maradt ereje gondolkodni.
Amit megfogott, nem csak hasonlított az emberi hajra, hanem emberi haj volt.
– Segítség! – üvöltötte Anna. – Segítség!"

Nevada Barr – a 13½ című nagysikerű regény szerzője – Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját, Az ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.

És még egy könyv, amelyre érvényes ez az akció:

Syd Field - Forgatókönyvírók kézikönyve

Eredeti ár: 3990 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 27.

Ismertető: A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései. Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait...
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!

MÉG EGY JÓ HÍR!

A kiadó jelen lesz a Zsidó Nyári Fesztiválon! Standjukat a Gozsdu udvarban, a Goubában találhatod majd meg. Augusztus 26-án és szeptember 2-án pedig óriási kedvezménnyel várják az oda látogatókat: MINDEN addig megjelent kötetükre 25% kedvezmény biztosítanak! Na, ilyenkor szoktam én dühöngeni, hogy miért is lakom olyan messze a fővárostól! Szerencsére a kiadó az ilyen világvégén lakó olvasókra is gondol, mint amilyen én vagyok! Várhatóan már szeptembertől lesz saját webshopuk kedvező árakkal és szállítási díjakkal.

2012. augusztus 24., péntek

Új külső

Az utóbbi időben nagyon sok általam látogatott blognak megváltozott a külseje. A változ(tat)ás szele engem is elért, így most én is újítok. Tudom, még sok javítani való van, de nem tudtam befejezni, mivel drága, egyetlen gyermekem felébredt a déli szunyából. :D

2012. augusztus 20., hétfő

Lora Leigh - Buja fiúk

Lora Leigh - Buja fiúk
Buja Fiúk 1.
erotikus - romantikus
Ulpius-Ház, 2012
Oldalak száma: 316
Eredeti ár: 3499 Ft

Fülszöveg: Rowdy Mackay nyolc éve hagyta el az otthonát, mert túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy ellenálljon a fiatal Kelly Benton csábításának. Tengerészgyalogosként biztonságos távolba került a kísértéstől és a nővé érett, kentucky kis boszorkától. Most azonban hazatért, és készen áll rá, hogy belekezdjen azokba az erotikus játékokba, amelyek híre miatt ő, és a két unokatestvére három megyés körzetben kiérdemelte a Buja Fiúk nevet.

Noha ugyanez volt Kelly álma is – érezni annak a fiúnak forró vágyát, akit úgy kíván, de rátámadt valaki, aki még mindig vadászik rá. Kelly immár retteg a férfiak érintésétől. Most, hogy a félelem és a vágy hadakozik a lányban Rowdy minden erejével azon van, hogy megóvja őt egy idegen halálos fenyegetésétől, megszabadítsa a démonjaitól, és hogy érzéki vágyait olyan elemi erővel elégítse ki, amilyet egyikük sem tudott elképzelni.

Lora Leigh a New York Times bestseller szerzője, az erotikus-romantikus irodalom koronázatlan királynője. Köteteit sok millióan olvassák éjjel-nappal…


Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: HŰHA! Ez tényleg BUJA volt!

FIGYELEM! A bejegyzés SPOILER -MORZSÁKAT tartalmaz!

2012. augusztus 18., szombat

Folyt. köv. (8)

 Ilona Andrews - Világok peremén


Ilona Andrews - Mágikus találkozás
Sorozat: Világok peremén 1.

Műfaj: urban fantasy, paranormál romantikus
Kiadó: Egmont - Hungary Kft / Egmont Dark
Oldalak száma: 400
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: a Bookline-on már rendelhető, a többi online áruházban még csak előrendelhető 2012. 08.24.-ei dátummal, de így nagyobb rá a kedvezmény

Fülszöveg: A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet A kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki, aki ott él…

Ilona Andrews - Áradó hold
Sorozat: Világok peremén 2.

Műfaj: urban fantasy, paranormál romantikus
Kiadó: Egmont - Hungary Kft / Egmont Dark
Oldalak száma: 400
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 31.

Fülszöveg: A Perem két világ között húzódik: az egyik oldalról a Töredék határolja, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és a varázslat nem több puszta tündérmesénél, a másik oldalán pedig Mágia terül el, ahol kékvérű arisztokraták uralkodnak, alakváltók szaladgálnak, és a varázserejük nagysága megváltoztathatja az emberek sorsát... Cerise Mar és a családja pénzben szegény, viszont jókora földterületet mondhat magáénak a Pocsolya nevű mocsaras területen, amely Louisiana állam és Mágia között terül el. Amikor Cerise szülei eltűnnek, a Mar család ősi riválisai válnak az első számú gyanúsítottakká. De semmi nem az, aminek látszik. Mágia két országának kémei cselszövésekkel teli háborút folytatnak egymással, és konfliktusuk a Peremre is átterjed - így Cerise és családja is veszélybe kerül. William, az alakváltó katona, aki maga mögött hagyta Mágia politikai hadszínterét, arra kényszerül, hogy ismét szolgálatba lépjen, és felkutassa a rivális ország kémnagymesterét. Amikor William és Cerise küldetésük teljesítése közben keresztezik egymás útját, fellobbannak a szikrák - de össze kell dolgozniuk, ha sikerrel akarnak járni... és ha életben akarnak maradni.

Miért érdekel?
Először is: az Egmont Kiadó adja ki. Ez már jelent valamit.
Másodszor: szeretem az urban fantasyt, így már csak ezért is felkeltette a figyelmemet.
Harmadszor: nekem tetszik a borítója.
Negyedszer: varázslat, szerelem, kékvérűek, alakváltók. Hú, jól hangzik!

A sorozat kötetei:

1. On the Edge (2009) - Mágikus találkozás
2. Bayou Moon (2010) - Áradó hold
3. Fate's Edge (2011) - ?
4. Steel's Edge (2012.11.27.) - ?

A kép innen származik

2012. augusztus 16., csütörtök

Georgette Heyer - Régi szép színek

Georgette Heyer - Régi szép színek
Alastair 1.
történelmi romantika
Gabo, 2012
Oldalak száma: 430
Eredeti ár: 2490 Ft

Fülszöveg: Justin Alastair, a hideg szívű Avon herceg bosszút akart állni valakin; ebből a megfontolásból vásárolt meg egy vörös hajú párizsi utcagyereket, akit apródjává tett. Avon gyanította, hogy a finom vonású szép apród, Léon valójában Léonie, és nem más, mint az elvetemült Saint-Vire gróf törvényes leánya, akit a gróf fiú örökös iránti mindenre elszánt aljas vágya fosztott meg örökségétől. A herceg terve egyszerű volt: Léonie-t ellensége előtt parádéztatni, ártatlan gyámoltjával visszaköveteltetni születési jogait, és ezzel tönkretenni valódi apját. Ám a herceg nem számított arra, hogy Léonie bámulatos átalakulása milyen gyengéd érzelmeket támaszt benne… és már beindította a veszélyes ármány gépezetét…

Georgette Heyer 1902-ben született, Közel hatvan romantikus regényt és detektívtörténetet írt. Regényeinek szellemességéért és humoráért ünnepelték, történelmi hitelességéről volt híres. Azt tartják róla, hogy ő alapította meg a ma ismert 19. századi romantikus regény műfaját. Számos író tekinti ihletőjének műveit… és olvasók milliói gyűjtik könyveinek példányait.

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Amikor becsuktam a könyvet, a hátsó borítón lévő idézeten akadt meg a pillantásom:

„Gratulálunk Miss Heyernek életerejéért, elevenségéért, finom humoráért és azért, hogy képes olyan történetet mesélni nekünk, amit olvasva eláll a lélegzetünk a gyönyörűségtől."

Boston Evening Transcript
 Nem tudok vele egyetérteni. Nekem nem állt el a lélegzetem a gyönyörűségtől.


2012. augusztus 13., hétfő

Jön! Jön! Jön!

Végre - végre megvan a dátum! Várhatóan szeptember 17-én jön a Tündérkrónikák befejező része.



"Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy most ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos.
A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett.
Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!
Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé.
Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.
Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?"

2012. augusztus 10., péntek

Hamarosan - Innen-onnan

3 kiadó 3 újdonsága még ebben a hónapban.

1. Annyira szép ennek a könyvnek a borítója! A fülszöveg alapján pedig várhatóan a történet is az lesz!

Shilpi Somaya Gowda - Az eltitkolt lány

Kiadó: M-érték Kiadó
Műfaj: szépirodalom
Oldalszám: 374 oldal
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 16.

Ismertető: Minden tekintetben igazi mű az anyaságról, a családról és a megbocsátásról.
Somer minden vágya megvalósul - a szerelme nemrég vette feleségül, és San Franciscóban éppen elkezdte orvosi pályafutását -, mígnem egy nap kiderül, hogy soha nem szülhet gyermeket.
Ugyanebben az évben egy szegény indiai anya újszülött kislánya életének megmentése érdekében szívfájdító elhatározásra jut: a kisbabáját árvaházba adja. Döntése Kavitát egész életében kísérti, és olyan hullámokat vet, melyek a világ túlsó feléről is visszatérnek.
E két asszony sorsát Asha, egy bombayi árvaházból örökbe fogadott lány köti össze. Ennek a két, láthatatlanul összekapcsolódó családnak a sorsát követjük nyomon egész addig, amíg Ashát önfeltáró utazása vissza nem vezeti Indiába.
Ez a letehetetlen, mélyen megrendítő regény nem csupán a szeretet kitörölhetetlen hatalmáról és számtalan formájáról szól, hanem arról is, hogy választásaink és családunk miként határozzák meg előre nem láthatóan az életünket.

2. Ez az írónő harmadik magyarul megjelenő regénye. Bár az Egy gyerek nekem is megvan, még nem olvastam. Ideje lenne!

Torey Hayden - Napraforgóerdő

Kiadó: Göncöl Kiadó
Műfaj: szépirodalom
Oldalszám: 416 oldal
Eredeti ár: 2940 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 31.

Ismertető: A tizenhét éves Lesley átlagos tinédzser: gondolatai a fiúk körül keringnek, a továbbtanulás foglalkoztatja, és folyamatosan gyötrik egymást húgával, Megannal. Rajongva szereti elbűvölő édesanyját, Marát, aki szívesen meséli gyermekkori történeteit a háború előtti Magyarországról és Németországról. Van azonban egy emlék a múltból, amit Mara nem tud megosztani gyermekeivel... Amikor Lesley számára kezd lelepleződni a borzasztó titok, a család idilli élete összeomlik, ő pedig döbbenten látja, hogy anyja más ember, mint akinek korábban ismerte. A szerző ebben az izgalmasan megírt fiktív történetben különleges feszültségteremtő képességgel mutatja be egy eltitkolt lelki trauma két generációra kifejtett hatását.

3. Heyer Alastair-trilógiájának befejező kötete is megjelenik. Az első részt épp most olvasom és  elég vegyes érzéseket kelt bennem. Majd meglátjuk! 

Georgette Heyer - Háború és bálok
Sorozat: Alastair-trilógia 3.

Kiadó: Gabo/Talentum
Műfaj: szépirodalom, romantikus
Oldalak száma: 426 oldal
Eredeti ár: 2490 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 15./31.

Ismertető: ,,Kedvenc történelmi regényíróm: stílusos, romantikus, okos, szellemes. A kor iránti érzéke remek, hősnői szórakoztatók. Sok boldog órát köszönhetek neki." MARGARET DRABBLE, író

1815-ben a megszálló hadsereg égisze alatt álló Brüsszel a legvidámabb város egész Európában. Az előkelő, könnyed társaság középpontja a legalább olyan botrányos, mint gyönyörű ifjú özvegy, Lady Barbara Childe. Amikor megismeri Charles Audley ezredest, Wellington herceg elegáns és jóképű szárnysegédét, életvidámsága nem ismer határokat... egészen a végzetes waterloo-i csatáig.

Csodálatos karakterek, elegáns, szellemes stílus, tökéletesen korhű részletek és elragadóan romantikus. Georgette Heyer ki tudja fejezni, amire mi csak áhítozunk. KATIE FORDE, író

2012. augusztus 9., csütörtök

Hamarosan - Újdonságok: Egmont Dark

Nalini Singh - Feloldozás

Sorozat: Egy világ, két faj, állandó küzdelem 4.
Műfaj: paranormál romantika
Oldalszám: 456 oldal
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 13.

Fülszöveg: Clay Bennett falka nélkül, emberek között nőtt fel. Megpróbálta elfojtani leopárd énjét, de az a felszínre tört és embert ölt. A vérengzés után a fiú elvesztette egyetlen barátját, Talint is. A DarkRiver falka otthont és hivatást adott neki, de a lelkének fájdalmát, a bűnhődését nem tudta enyhíteni.

Talin McKade túlélte rettegéssel és szenvedéssel teli gyermekkorát. Régi rémálmaihoz azonban újabbak adódnak, amikor az utcagyerekek, akiket pártfogol, sorra tűnnek el. Talin szívének legfájóbb sebeit is hajlandó felszakítani, hogy megmentse őket: bár retteg a találkozástól, segítséget kér a legerősebb férfitól, akit valaha ismert.

Clay segít Talinnak, de közben szembe kell nézniük a közös múltjuk gyötrő titkaival is. Ha nem teszik, mindketten elveszítik az egyetlen dolgot, ami eddig életben tartotta őket.

Ilona Andrews - Mágikus találkozás

Sorozat: Világok peremén 1.
Műfaj: urban fantasy, paranormál romantika
Oldalszám: 400 oldal
Eredeti ár: 3999 Ft
Várható megjelenés: még nincs információ

Fülszöveg: A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.

Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki aki ott él…

2012. augusztus 6., hétfő

Hamarosan - Újdonságok a General Presstől


Karen Hawkins - Határtalan szerelem

Sorozat: MacLean átok 4.
Műfaj: történelmi romantikus
Oldalszám: 312
Eredeti ár: 2800 Ft
Várható megjelenés: 2012.augusztus 27.

Ismertető: A londoni társasági évad közepén a meggondolatlan és csélcsap ifjú hölgy, Caitlyn Hurst komoly zűrzavarba keveredik: csapdát akar állítani a vagyonos és jóképű Alexander MacLane-nek, hogy a férfinek feleségül kelljen kérnie őt. Tervéről azonban értesül ikertestvére, Caitriona, valamint Alexander öccse, Hugh MacLane is, és egymásról mit sem sejtve, mindketten próbálják megakadályozni a tervet. A sors fintora, hogy végül ők keverednek botrányba, amelynek vége kényszerű házasságkötésük lesz. A gyors londoni esküvőt követően Triona és Hugh a férfi skóciai birtokán kezdi meg titkokkal és nehézségekkel teljes közös életét. Vajon sikerül-e érzelmileg is közel kerülniük egymáshoz? Elég erős lesz-e a szerelmük, hogy megtörjön a MacLeaneket évtizedek óta sújtó átok? Vajon Triona elszántsága rábírja-e Hugh-t, hogy teljes mértékig bevonja a lányt az életébe, és megossza vele minden titkát?

Karen Hawkins (Kalandor, Viharos szerelem, Kockázatos szerelem) új műve a viharos szenvedélyek és mély érzelmek, valamint az érzékiség regénye, sok-sok romantikával, csipetnyi humorral és életbölcsességgel fűszerezve.

Charles Martin - Végül a szeretet győz

Műfaj: szépirodalom
Oldalszám: 362
Eredeti ár: 3200 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus 30.

Ismertető: Egy kétezer holdas alabamai birtokon két fiú nevelkedik. Kegyetlen milliomos apjuk egy középkorú asszonyra bízza gyermekeit, aki ugyanúgy állandó céltáblája az iszákos brutalitásának, mint a fiúk. Minden ütlegelés és minden megalázás ellenére Miss Ella hitet, tartást és ölelő melegséget nyújt a gyermekeknek.

Hiába telnek el évek, évtizedek, a testvérpár egyre csak a szörnyű emlékek elől menekül. Tucker, a nagyobbik fiú sikeres fotósként járja a világot. Az öccsét, Matthew-t még jobban megtörte a traumákkal teli múlt. A kreatív fiú viselkedése egyre zavartabb, Miss Ella halála után állapota napról napra romlik. Tucker, nem tehet mást, elmeotthonba helyezi el őt, ahonnan Matthew, helyét nem találva, megszökik. Az idősebb testvér lelkiismeretére hallgatva felkerekedik, hogy megtalálja öccsét, és jóvátegye azt, amit nem lehet, és megváltoztassa azt, amit senki sem gondolt megváltoztathatónak.

Charles Martin eddig megjelent könyveihez (Ahol a folyó véget ér, Hegyek között) hasonlóan érzelemdús regényében olyan emberi sorsokat tár az olvasó elé, amelyeket minden nehézség és tragédia ellenére a szeretet ereje varázsol újjá.

2012. augusztus 5., vasárnap

Jeaniene Frost - Karó és sírhant

Jeaniene Frost - Karó és sírhant
Cat & Bones 2.
paranormál romantikus
Ulpius-ház, 2010
Oldalak száma: 366
Eredeti ár: 3499 Ft


Fülszöveg: Cat miután leszámolt egy veszedelmes emberkereskedő bandával és fájdalmas búcsút vett vámpír szerelmétől, új névvel és személyazonossággal él tovább. Az FBI egyik különleges és szupertitkos csoportjának vezetőjeként küzd a gyilkos vámpírok ellen. Minden oka meglehetne az elégedettségre, de a sötét múlt árnyai újra kísérteni kezdik. Megváltozott élete új szerelmet is tartogat, ám egy esküvőn váratlanul ismét Bones mellé sodródik, akinek nagyobb szüksége van rá, mint eddig bármikor…

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel, és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egycsapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Hát, hát, hát. Nem is tudom, nem is tudom....

2012. augusztus 3., péntek

Könyvespolcom - július

Júliusban összesen 23 könyvvel gyarapodott a magánkönyvtáram. Most már tényleg nem tudom hova rakni őket, szóval ebben a hónapban új könyvespolcot csináltatok :)

Bár darabszámra soknak tűnik, ennek ellenére nem költöttem sokat. Több könyvet is ajándékba kaptam, volt amit SZÉP kártyára vettem,  volt amit nyertem, amiért pedig fizetnem kellett, a legtöbbje kb. 600 Ft-ba került.

A 23 könyvből mindössze 2 ifjúsági irodalom és mégis ebből kerül ki az, aminek a legeslegeslegeslegjobban örültem. Ez nem más, mint Cynthia Hand Angyalsorsa. Már régóta fájt rá a fogam, de sose láttam igazán jó akcióban, így mindig halogattam a vásárlást. Több nyereményjátékon is játszottam érte, és most VÉGRE összejött! YA kategóriában még Rachel Vincent Sikoltók sorozatának első kötete került a polcomra. Erről már bejegyzés is készült: itt olvashatjátok.


A maradék 21-ből 13 paranormál romantikus, nagyrészt köszönhetően az Ulpius 1+1 böngészős akciójának. Már megkezdett sorozataim hiányzó darabjait, illetve a még hiányzó sorozatok köteteit szereztem be. Az ulpiusosok mellett az Egmont-Dark PNR könyvei közül Nalini Singh alakváltós sorozatának első két kötetének boldog tulajdonosa is lettem.


Négy könyv a mai korban játszódó romantikus regények nagyasszonyától, Susan Elizabeth Phillipstől való. Eddig még nem olvastam tőle, de most már ennek sincs akadálya :)


Már csak négy könyv maradt, hogy teljes legyen a lista. Kárpáti Zoltán könyvére már régóta kíváncsi vagyok. Így, amikor megláttam 400 Ft-ért a Líránál, egyből meg is vettem. Mary Jo Putney Őrzők trilógiájának első kötete szintén kedvező áron volt, szóval azt sem hagyhattam ki. Kaptam még egy Jodie Picoult és egy Karin Slaughter kötetet.


2012. augusztus 1., szerda

Kérdés díj

Grettytől kaptam ezt a díjat, amit most meg is köszönnék neki. Köszi Gretty!

De nem adta ám ingyen :)
- 11 dolgot el kell árulnom magamról
- 11 kérdésére válasznom kell
- 11 embert jelölnöm és linkelnem kell (visszaadni nem ér)
- 11 kérdést kell nekik feltennem



Először 11 dolog, amit tudni érdemes rólam:

1. Bár a molyon és a blogon is a Gica nevet használom, ha valaki személyesen így szólítana, sikítanék.
2. A világon a legfontosabb számomra a lányom. Érte bármit megtennék.
3. Kedvenc évszakom a tavasz.
4. Utálok hajat szárítani.
5. Egyszer szeretném kipróbálni a vadvizi evezést.
6. Félek a magasban.
7. Örök kedvenc a Több, mint testőr Kevin Costnerrel.
8. Kiskoromban szerettem lambadázni. Hát igen, akkor még az volt a módi.
9. Történelem-földrajz tanár szakon végeztem, de soha nem dolgoztam tanárként.
10. Mikor kicsi voltam, a repetáról azt hittem, az egy üdítőnek a neve.
11. Akkor vagyok a legboldogabb, amikor a pici lányom azt mondja: Anya, IMI! (=imádlak)

Gretty kérdései:

1. Általában mikor és hogyan szakítasz időt az olvasásra?
Legtöbbször este olvasok. Napközben nem nagyon van rá időm, olyankor a 22 hónapos lányom kisajátít magának.

2. Ha azt az időt nem olvasással töltenéd, akkor mi az alternatíva?
Hát, mivel 90%-ban este 10 után olvasok, így max. marad a filmnézés. :)

3. Minden általad olvasott könyvből készül bejegyzés?
Igen. 

4. Van valamilyen különleges, könyves rigolyád? (Ha igen, akkor micsoda?)
Már-már betegesen féltem-óvom őket, nehogy piszkos, gyűrött stb. legyen.

5. Ha kiadóvezető lennél, mi alapján választanál könyveket?
Sok szempontot kellene figyelembe venni: mire van igénye az olvasóknak, mi a kiadó profilja, mi lenne a legjövedelmezőbb stb. De ha lottómilliomos lennék és lenne egy saját kiadóm, átvenném a PNR könyvek jogait az Ulpiustól :)

6. Mi történik azokkal a könyveiddel, amikkel nagyon mellényúltál?
Irány a rukkola!

7. Térítesz-e olvasásra másokat a környezetedben?
Igen, főleg a tesóimat több-kevesebb sikerrel.

8. Ki a kedvenc női karaktered?
Nincs kedvencem.

9. Van-e olyan író, akit örökre eltiltanál attól, hogy történeteket vessen papírra?
Még egyenlőre nem találkoztam ilyennel.

10. Ha süt a nap, kék az ég, zöld a fű, nincsenek gondok, csak lehetőségek, olvasol vagy mással foglalkozol?
Elsődlegesen a kicsivel vagyok, de ha van valaki aki vigyáz rá, akkor olvasok.

11. Ha más témában kellene blogolni, mit választanál?
Valószínűleg filmekkel, tévésorozatokkal kapcsolatos élményekről írnék.

Az én kérdéseim:

1. Ki az az író, akivel szívesen találkoznál személyesen?
2. Melyik könyv az, amit szeretnél, hogy megfilmesítsenek?
3. Ha egyszer már pontoztál egy könyvet, előfordult, hogy később mégis változtattál rajta? Ha igen, miért?
4. Megfordult már a fejedben, hogy abbahagyod a blogírást?
5. Rokonaid, ismerőseid tudják, hogy blogot vezetsz? Olvasnak is téged?
6. Hogyan döntöd el mi lesz a következő olvasmányod?
7. Melyik könyv főszereplőjével rekednél egy lakatlan szigeten?
8. Mi a véleményed az e-bookról?
9. Kemény vagy puha? Mármint a borító :)
10. Melyik az a könyv, ami még nem jelent meg nálunk, de nagyon szeretnéd?
11. És hogy legyen egy nem könyves kérdés is: Milyen zenét hallgatsz szívesen?

Még csak újonc vagyok itt a blogszakmában és a molyon, így nem rendelkezem túl nagy ismeretségi körrel. Ezért 11 olyan személyt, akitől még nem kérdeztek, nem tudok megjelölni. Ha mégis jelöltem olyat, aki már megkapta, bocsi :)

Akiknem én adnám a díjat:

Elhaym - Elhaym blogja
Fay - Secret Dream Time
FFG - FFG Book
MFKata - MFKata gondolatai
Niki - Könyvesem
wilwaren - Nem harap a...
BlacRoze - Kiss the blacrose