2012. július 31., kedd

Benina - A boszorka fénye

Benina - A boszorka fénye
Bíborhajú 1.
YA, urban fantasy
Könyvmolyképző, 2010
Oldalszám: 486
Eredeti ár: 2999 Ft

Fülszöveg: Claire White nem mindennapi tinédzser.
Claire White boszorka, méghozzá a tiszta vérű Utolsók egyike, akikből már alig néhány él a világon, ugyanis a boszorkányüldözők parancsára kegyetlen lények, a zsoldosok sorra végeznek velük.
 A tizennyolc éves Claire, akinek szülei kiskorában meghaltak, nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni.
Gideont, öreg mentorát és jó barátját menekülés közben a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb zsoldos, és a lány élete innentől kezdve örökre megváltozik.

A mély gyászt, a magányt és a depressziót egy baljóslatú, titokzatos srác felbukkanása töri meg.
De miért fontos a félig démon, félig boszorkány Kellan Blacknek, hogy Claire-t ráébressze, mekkora varázserővel bír? És miért akarja megvédeni őt akár az élete árán is? Hogyan kénytelen szembesülni Claire a barátság mélységeivel, a szerelemmel, az árulással, a gyűlölet intenzitásával, az önmagába vetett hittel és saját erejével?
 A fenyegetettség folyamatosan ott lebeg a lány feje felett, mint valami ködös árny…
Csak egyvalaki tudja, hogy a legnagyobb veszély egyre közeledik, és a tűz ereje mindent lángra lobbanthat.

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Huh, ez jó volt!

2012. július 29., vasárnap

Folyt. köv. (7)

Kimberly Derting - Pledge trilógia



Kimberly Derting - Eskü
Sorozat: Pledge 1.

Műfaj: disztópia, YA
Kiadó: ETK Kft
Oldalak száma: 320 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012 nyár vége

Fülszöveg: A távoli jövőben a világ államain korlátlan hatalmú királynők uralkodnak. Ludaniában, a kegyetlen Sabara királynő országában az emberek szigorú kasztrendszerben élnek. Minden kasztnak saját nyelve van, az emberek nem használhatják, sőt, még csak nem is érthetik a másik osztály nyelvét. Ha valaki megszegi a tövényt, a büntetése halál...az elnyomás ellen lázadók száma napról napra nő.
Sabara királynő mágikus képessége révén hosszú ideje ül Ludania trónján, de hatalma most veszélyben van.

A Kereskedők Osztályában élő tizenhét éves Charlaina (Charlie) különleges adománnyal született: tökéletesen megért bármilyen nyelvet. Pontosan tudja, mekkora veszélyben van emiatt, így féltve őrzi titkát, mígnem egy klubban találkozik a vonzó Max-szel és barátaival, akik egy sosem hallott nyelven beszélnek… és a lány titka csaknem lelepleződik. Charlie igyekszik távol tartani magát a fiútól, de Max mindent elkövet, hogy közelebb kerüljön a lányhoz. Vajon miért? Ki ő valójában? Charlie lassan rájön, hogy gondosan megtervezett világában korántsem ő az egyetlen, aki titkokat rejteget..


Miért érdekel?

A borítója tetszik.
Szeretem az ifjúsági regényeket.
A disztópiát meg pláne.
A fülszöveg érdekes.
Ja, és sorozatfüggő vagyok.

A trilógia részei

1. The Pledge (2011) - Eskü
2. The Essence (2013) - Esszencia
3. ?


2012. július 25., szerda

Rachel Vincent - Lélektolvajok

Rachel Vincent - Lélektolvajok
Sikoltók 1.
ifjúsági, urban fantasy
Jaffa Kiadó, 2012
Oldalak száma: 300
Eredeti ár: 2940 Ft

Fülszöveg: Kaylee Cavanaugh majdnem olyan, mint a többi lány a gimiben...Majdnem. Tanul, dolgozik, bulizni jár legjobb barátnőjével, Emmával - és árgus szemekkel figyeli, épp kivel jár az iskola legjobb pasija, Nash Hudson!
Kaylee azonban egy ideje a legváratlanabb pillanatokban velőtrázó sikításban tör ki, látszólag ok nélkül. Különös viselkedése családját és saját magát is kétségbeejti, s amikor egy este Kaylee sikolyát követően egy fiatal lány holtan esik össze, majd nap mint nap újabb áldozatok követik őt, Kaylee-t nyomasztani kezdi a kérdés: vajon mi köze lehet neki mindehhez?
Kaylee persze szívesebben foglalkozna Nash Hudsonnal. De nem könnyű egy olyan sráccal randizni, aki láthatóan sokkal többet tud Kaylee-t hatalmába kerítő sötét erőkről és a benne szunnyadó emberfeletti képességekről, mint ő maga...

,,Minden egyes lélegzetvételem gyorsabb volt az előzőnél, és sikoly növekedett mélyen a mellkasomban. Összeszorítottam a számat, hogy elfojtsam, fájdalmasan csikorgatva a fogaimat. (...) A poharam kicsúszott a kezemből, és összetört a földön. A vörös hajú lány felsikkantott és hátraugrott, amikor a jéghideg kóla lefröcskölte őt, engem, Nasht és a férfit a tőlem balra lévő széken. De én alig vettem észre a jeges folyadékot és az engem bámulókat. Én csak a lányt láttam, és a sötét, áttetsző árnyékot, amely magába ölelte..."

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Na, még egy sorozat, aminek várhatom a folytatását!

2012. július 23., hétfő

Gail Carriger - Lélektelen

Gail Carriger - Lélektelen
Napernyő Protektorátus 1.
urban fantasy, steampunk
Könyvmolyképző - Arany Pöttyös, 2012
Oldalak száma: 374
Eredeti ár: 2999 Ft

Fülszöveg: Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet.
Elsősorban azért, mert nincs lelke.
Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt.
Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.

De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire.

 Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála melasztorta?

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Hááát, igazából semmi. Max. annyi, hogy végre mehetek aludni.

2012. július 22., vasárnap

Üresjárat - Álomból rémálom?!

Már napok óta fortyogok magamban, de most úgy döntöttem, inkább kiírom magamból ezt az egész bosszúságot, így legalább túllépek rajta.

Amin felhúztam magam, az a Könyves álompasi szavazás körüli hercehurca.

Először is a kampányolás. Legjobb tudomásom szerint nem volt leírva, megszabva, ki hogyan kampányolhat. Így én ezt úgy értelmezem, mindenki úgy kampányol, ahogy tud, olyan és annyi lehetőséget ragad meg a kedvence népszerűsítésére amennyit csak akar. Épp ezért nem értem, mire a sok felháborodás, hogy tisztességtelen ez, hogy tisztességtelen az. Tisztességtelen, hogy az írónő a saját karaktere mellett áll ki? Vagy, hogy egy kiadó az általa megjelent könyv szereplőjét favorizálja? Miért lenne az?
Vagy tisztességtelen, mert úgy szavazol, ha az ellenfelet (és NEM ellenséget) nem ismered? Már lassan minden sz..ba beleköt valaki. Ezen az alapon szerintem alig lett volna szavazó. Mert, hogy is zajlott a verseny? Jelölj 10 karaktert. Ebből lett egy Top 34-es lista. A listán szereplőknek a felét nem ismertem. És akkor már én is tisztességtelen vagyok, mert mertem belőle ötöt választani?! Ez nevetséges! Pont ez volt - szerintem - ennek az egésznek a lényege, hogy ismerjünk meg minél több könyves karaktert és olvassuk a könyveiket!
Itt az volt tisztességtelen, aki ugyanarra a karakterre többször szavazott.

Sokakat idegesít a kampányolás. Nekik azt javaslom, hogy ha zavaró egy újabb szavazásra buzdító szöveg, hát ne olvassák el. Nem kötelező. Ráadásul az egész K.Á.P. kb. másfél hónapot ölel át. Ez nem hosszú idő. Egy évben egyszer szerintem ki lehet bírni.

Aztán. Miért kell a másik karaktert szidni, becsmérelni? Csak azért, mert fiatal? Vagy mert vámpír? Vagy mert csillog? Vagy mert mit tudom én! Hát komolyan mondom, némelyik kommenttől még a hajam is égnek állt! Oké, hogy szólásszabadság van, de azért mindennek van egy határa. Itt persze nem a kampányszövegekről beszélek, hisz ott mindenki a saját kedvencének erősségeit hangsúlyozta, és nem a másik "hibáit" sorolgatta. Szóval inkább itt meg is fogadtam a saját tanácsom, és nem is olvastam el több hozzászólást.

Ja és amin talán a legjobban felhúztam magam, az az, hogy ha valaki felnőtt nő, akkor csakis Barronsre szavazhat. Miért? Amikor a Peeta-Barrons párbaj volt, én Peetára szavaztam, pedig ő 17, én pedig 31 éves vagyok. És én ezt vállalom! Miért ne tenném?! Ugyanis nem az életkor alapján döntöttem el, hogy ki nekem az álompasi. Fú, akkor most én biztos egy perverz, ferde hajlamú nőszemély vagyok, aki a kisfiúkra bukik, igaz? Hát nem. Egyszerűen nekem szimpatikusabb Peeta személyisége, viselkedése, vagy az, ahogyan a könyvének főhősnőjével bánik. Nekem ez fontosabb, mint az, hogy hány éves az adott karakter. Kor alapján persze Peeta sem álompasi nekem, ahhoz min. dupla annyi évesnek kellene lennie, de valakit be kellett jelölni. Persze most bárki jöhet azzal, hogy nem volt kötelező szavazni, de én akartam, mert - igen, én már csak ilyen vagyok - szeretnék nyerni. Annak a viktoriás könyvcsomagnak nagyon, de nagyon tudnék örülni!

És végül. Ez az első pasipárbajunk - remélem hagyományt teremt és ezentúl minden évben lesz -, épp ezért biztos vagyok benne a szervezőknek is kihívást jelentett a megrendezése. Ők sem jövőbe látók, nem tudhatták előre, hogyan lesz a legjobb levezényelni ezt az egészet. Épp ezért inkább meg kellene köszönni nekik a sok munkát amit belefektettek, nem pedig a hibákat keresni, vagy a nem illő hozzáállással, hozzászólással el venni mások kedvét a játéktól. MERT EZ EGY JÁTÉK!

2012. július 21., szombat

Kérem a következőt! (4)

Simone Elkeles - Tökéletes kémia trilógia


Simone Elkeles - A vonzás szabályai
Sorozat: Tökéletes kémia 2.
Műfaj: ifjúsági, romantikus
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: ?
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012. szeptember 30.

Röviden: "A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?"


Miért érdekel?

A trilógia első része, vagyis a legidősebb Fuentes testvér, Alex könyve tavaly decemberben jelent meg nálunk, s már abban a hónapban volt szerencsém kézbe venni. Emlékszem mosolyogva fejeztem be az olvasását, annak ellenére, hogy szerintem egy picit túl van értékelve. Viszont a célközönségnek tökéletes olvasmány, elsősorban tiniknek szóló édes romantikus történet. Ettől függetlenül már legszívesebben rögtön olvastam volna a következő részt. Kíváncsiságomat még jobban fokozta az, hogy a könyv végén 1-1 fejezet erejéig ízelítőt kaphattunk Carlos és Kiara történetéből. 

A trilógia részei:

1. Perfect Chemistry (2008) - Tökéletes kémia (2011)
2. Rules of Attraction (2010) - A vonzás szabályai (2012)
3. Chain Reaction (2011) - ?




2012. július 18., szerda

Hamarosan

Várhatóan még ebben a hónapban több könyv is megjelenik a Gabo/Talentum Kiadótól, amelyeken elgondolkodtam: olvassam-e vagy sem?

1. Még nem olvastam Heyertől egy könyvet sem. Egy picit tartok tőle, mennyire tetszene nekem a stílusa. Ugyanis elég vegyes véleményeket hallottam róla. Van, aki Jane Austenhez hasonlítja, van, aki, szerint teljesen más. Mindenesetre az Alastair trilógiájának első kötete állítólag az egyik legjobb könyve.

Georgette Heyer - Régi szép színek

Sorozat:  Alastair trilógia 1.
Műfaj: szépirodalom, történelmi, romantikus
Oldalszám: 430
Eredeti ár: 2490 Ft
Várható megjelenés: 2012. július 31.

Ismertető: ,,Gratulálunk Miss Heyernek életerejéért, elevenségéért, finom humoráért és azért, hogy képes olyan történetet mesélni nekünk, amit olvasva eláll a lélegzetünk a gyönyörűségtől."
Boston Evening Transcript Justin Alastair, a hideg szívű Avon herceg bosszút akart állni valakin; ebből a megfontolásból vásárolt meg egy vörös hajú párizsi utcagyereket, akit apródjává tett. Avon gyanította, hogy a finom vonású szép apród, Léon valójában Léonie, és nem más, mint az elvetemült Saint-Vire gróf törvényes leánya, akit a gróf fiú örökös iránti mindenre elszánt aljas vágya fosztott meg örökségétől. A herceg terve egyszerű volt: Léonie-t ellensége előtt parádéztatni, ártatlan gyámoltjával visszaköveteltetni születési jogait, és ezzel tönkretenni valódi apját. Ám a herceg nem számított arra, hogy Léonie bámulatos átalakulása milyen gyengéd érzelmeket támaszt benne... és már beindította a veszélyes ármány gépezetét...

Georgette Heyer 1902-ben született, Közel hatvan romantikus regényt és detektívtörténetet írt. Regényeinek szellemességéért és humoráért ünnepelték, történelmi hitelességéről volt híres. Azt tartják róla, hogy ő alapította meg a ma ismert 19. századi romantikus regény műfaját. Számos író tekinti ihletőjének műveit... és olvasók milliói gyűjtik könyveinek példányait.

2. A trilógia 2. kötete várhatóan egy napon jelenik meg az elsővel. Ez ám a gyorsaság!

Georgette Heyer - Az Ördög kölyke

Sorozat: Alastair trilógia 2.
Műfaj: szépirodalom, történelmi, romantikus
Oldalszám: 354
Eredeti ár: 2490
Várható megjelenés: 2012. július 31.

Ismertető: ,,Aki még soha nem olvasott Heyer könyvet, készüljön fel, hogy el lesz bűvölve. Aki már olvasott, fedezze fel újra Heyer varázsát. Hiszen a klasszikusok soha nem avulnak el, csak egyre jobbak lesznek." LINDA HOWARD, író

Éjszakai lányszöktetés. Az okos, gyakorlatias Mary Challoner tudta, hogy a megátalkodott Dominic Alastair, azaz Vidal márki nem akarja feleségül venni a húgát, bár anyjuk erősen ebben mesterkedett. Ezért Mary hidegfejjel eltervezte, hogyan védheti meg húgát úgy, hogy becsapja Vidalt. De arra nyilván nem számíthatott, hogy a feldühödött nemes úr őt szökteti meg! Vidal vonakodva, de felismeri felelősségét, és miután rájön, milyen komolyan őrzi erényét Mary, házasságot ajánl a hölgynek. Ám hiába a gondosan kigondolt házassági terv. Vidal sosem gondolta volna, hogy egy nő elutasítja. A megrökönyödött, elbűvölt és zavaróan kísértésbe került Vidal megesküszik, hogy Mary a felesége lesz. Akkor is, ha ez az utolsó cselekedet az életében...

"Georgette Heyer olyan világba viszi olvasóit, ahol a szenvedély és az illem összeütközése szórakoztató és gyakran humoros következményekkel jár." Teresa Medeiros, író

3. És egy újabb Lindsey kötet.

Johanna Lindsey - Foglyom vagy, szerelmem

Műfaj: történelmi romantikus
Oldalszám: 422
Eredeti ár: 2290 Ft
Várható megjelenés: 2012. július 31.

Ismertető: Rowena édesapját meggyilkolják, anyját belekényszerítik egy házasságba, őt pedig gyámság alá helyezik. Mindezt azért, hogy megszerezzék a családjuk vagyonát. Az országban dúl a törvénytelenség, és a gyengekezű király nem siet a bajba jutottak megmentésére. Ilyen reménytelen helyzetben egy nő ki van szolgáltatva a mohó, kegyetlen és bosszúszomjas hadurak kényének-kedvének. Gilbert, Rowena kapzsi mostohabátyja egy vénemberhez adja feleségül a lányt, hogy a házassági szerződés értelmében rátehesse a kezét az öreg birtokaira, és folytathassa az esküdt ellenségével vívott háborút. Rowena hiába tiltakozik, Gilbert azzal zsarolja, ha nem engedelmeskedik, megöli az anyját. A lány kénytelen hozzámenni az aggastyánhoz, aki azonban a nászéjszakán meghal, márpedig örökös nélkül nem lehet megszerezni a vagyont. A férfi kétségbeesésében szörnyű tervet eszel ki. Eltitkolja a férj halálát, elrabol egy névtelen szolgát és az ágyhoz láncolja...
Warrick egészen fiatal korában, egy aljas áruló miatt elveszítette a családját. Akkor megfogadta, hogy egyetlen ellene elkövetett jogsértést vagy bűnt sem hagy megtorlás nélkül. Éppen a menyasszonyával készül találkozni, amikor elrabolják, bekötözik a száját, és egy ablaktalan helyiségben egy ágyhoz láncolják. Legnagyobb megdöbbenésére egy angyali szépségű lányt vezetnek be hozzá, majd magukra hagyják őket. A lánytól megtudja, hogy mi fog történni vele, és nem akar hinni a fülének.

2012. július 14., szombat

Folyt köv. (6)

Amy Kathleen Ryan - Sky Chasers sorozat

Amy Kathleen Ryan - Ragyogás
Sorozat: Sky Chasers 1.

Műfaj: ifjúsági irodalom, disztópia, sci-fi
Kiadó: Maxim Kiadó - Dream válogatás
Oldalak száma: 320 oldal
Eredeti ár: 2999 Ft
Várható megjelenés: 2012.10.18.

Ismertető: "Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek.

A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben.

Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek.

 A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szólólebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban."


Miért érdekel?

Az utóbbi időben igen sokszor lehetett találkozni a Maxim Kiadó nevével, hiszen idén ősszel Dream válogatásuk keretein belül jobbnál jobb könyvekkel lepik meg az olvasókat. Ezek közül talán a Ragyogást szeretném a legszívesebben a kezem közé kaparintani. (meg is fogom :D) Egyrészt mert disztópia és az Éhezők Viadala óta odavagyok az ilyen könyvekért. Másrészt meg olyan izgisen hangzik a fülszövege, nem? Űrhajók, nőrablás, szerelem, árulás hhmmmm. Szerintem szeretni fogom.
Elvlieg egy trilógia kezdő kötete, a második része még külföldön is csak most, július 17-én fog megjelenni.
Érdemes csatlakozni a kiadó facebook oldalához, ahol nemcsak infókat találsz a Dream könyvekről, hanem még nyerni is lehet!

A sorozat részei:

1. Glow (2011) - Ragyogás
2. Spark (2012) - ?



2012. július 12., csütörtök

Amanda Quick - Különös kérő

Amanda Quick: Különös kérő
történelmi romantikus
Maecenas, 2009
Oldalak száma: 320
Eredeti ár: 1499 Ft

Fülszöveg: "A vonzó és okos Charlotte Arkendale talpraesett ifjú hölgy. Bár korán árvaságra jut, mégsem nézi ölhetett kézzel, hogy számító és szenvedélybeteg mostohaapja minden vagyonából kiforgassa. És nem esik kétségbe, amikor az adósságokban fuldokló férfit rejtélyes módon elteszik láb alól.
A külvilág számára igazi talány, miből tartja el magát a lány azok után, hogy öröksége nagy része odaveszett. Titokzatos foglalkozásához mindössze egy titkár szükségeltetik. Charlotte mindent tud a férfiakról, amit érdemes tudni róluk, de Baxter St. Ives-re még ő sem készülhetett fel. A széles vállú, perzselő tekintetű, különös idegen a nő minden tiltakozása ellenére a szolgálatába kíván szegődni.
De vajon miben mesterkedik ez a vakmerő, elszánt férfi a kulisszák mögött? Talán közelebb akar férkőzni a gyönyörű és elérhetetlen Charlotte-hoz? Vagy inkább annak a gyilkosságnak a részletei érdeklik, amelynek szálai Miss Arkendale-hez vezetnek?


A világhírű amerikai szerzőnö regénye ismét lebilincselő szórakozást kínál, miközben érzékletes képet fest a viktoriánus Anglia rejtélyekkel teli világáról is."


Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Ördög és pokol!

2012. július 9., hétfő

Catherine Fisher - Incarceron

Catherine Fisher - Incarceron
Incarceron 1.
ifjúsági, steampunk, disztópia
Pongrác Kiadó, 2011
Oldalak száma: 544
Eredeti ár: 3400 Ft

Fülszöveg: "Képzelj el egy világot, amelyben nemcsak megállították, de vissza is forgatták az idő kerekét. Beköszöntött az örökké tartó 17. század, ahol csak a gazdagok élvezhetik a technika vívmányait.
Képzelj el egy börtönt, hatalmasat, amelyben a cellák és a folyosók mellett egész erdők, városok és tengerek is elférnek.
Most képzelj el egy rabot, akinek nincsenek emlékei! Csak annyit tud, hogy Odakintről jött – pedig a börtönt évszázadokkal ezelőtt lezárták, és azóta csak egyetlen embernek sikerült kijutnia.
Aztán képzelj el egy lányt, aki egy nemesi birtokon lakik! A sorsa – úgy tűnik – megpecsételődött: megrendezett, szerelem nélküli érdekházasság vár rá. Ő azonban még nem adta fel, kiutat keres, és összeesküvések kusza hálójába gabalyodik.

Az egyikük Bent van, a másik Odakint, ám mindketten rabok.

Hát ez az Incarceron!"


Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Mikor jön a második rész?????????


2012. július 7., szombat

Folyt. köv. (5)

Mary Jo Putney - Örzők trilógia

Mary Jo Putney - Ellopott mágia
Sorozat: Örzők 2.

Műfaj: történelmi romantikus
Kiadó: General Press
Oldalak száma: 392 oldal
Eredeti ár: 2800 Ft
Várható megjelenés: 2012.07.09.

Fülszöveg: "Simon Malmainnek, Falconer grófjának az a feladata, hogy az Őrzők törvényét betartassa. Épp Lord Drayton várába igyekszik, hogy megbüntesse, amiért az emberiség ellen használta varázserejét. A küldetés azonban nem várt eredménnyel zárul: a férfi üldözőből üldözötté válik. Simon a kezdetben őrültnek tűnő Meg segítségével szabadul meg a várból. A lány is egyike Lord Drayton áldozatainak, aki több éven át Meg rendkívüli varázserejét használta alantas céljai megvalósításához. Miután az ifjú hölgy megszabadul az elméjét eltorzító varázslattól, egyetlen vágya, hogy elégtételt vehessen a rajta esett sérelmekért. Simon és Meg immáron együttes erővel veszi fel a harcot a lorddal szemben. A kettejük között kialakult mágikus kötés nemcsak az erejüket, hanem a köztük vibráló szenvedélyt is megsokszorozza. Végzetük azonban nem teljesedhet be mindaddig, amíg le nem győzik Lord Draytont, aki ördögi tervet eszelt ki, hogy megszerezze a Nagy-Britannia feletti uralmat…"


Miért érdekel?
Mert romantikus, ráadásul történelmi romantikus, és még varázslat is van benne. A festői szépségű Wales (hatalmas sóhaj) illetve London a színhelye a XVIII. században játszódó történetnek.
A sorozat első és harmadik kötete már korábban megjelent. Érdekes, hogy a második részt viszont csak most adják ki. Nem értem, miért nem sorrendben? De nem baj, így legalább nem kell majd várnom a folytatásra, egymás után olvashatom a három könyvet.
A fordításban sem kell majd csalódnunk, mivel az a Lukács Andrea fordította, aki a Ward könyveket is szokta. 

A trilógia részei:

1. A Kiss of Fate (2004) - Végzetes csók (2005)
2. Stolen Magic (2005) - Ellopott mágia (2012)
3. A Distant Magic (2007) - Bűvölet (2008)

2012. július 4., szerda

Hamarosan - Újdonságok a Cicerótól

A Ciceró Kiadó a nyári hónapokban több izgalmas könyvvel is jelentkezik. Érdekesség, hogy mindegyik könyv egy-egy sorozat része.

1. Gyönyörű borító, 4 feletti átlag a goodreadsen, érdekes fülszöveg. Mi kell még?

Josephine Angelini - Baljós csillagok

Sorozat: Starcrossed (Baljós csillagok) 1.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 432 oldal
Eredeti ár: 3390 Ft
Várható megjelenés: 2012. július

Fülszöveg: "Szembeszállhatsz-e a sorsoddal?

Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér folyik.
Amikor Helen először találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól."


2. Gayle Forman könyvének újranyomtatása az előzőnél nem sokkal jobb borítóval. Pedig olyan szép is lehetett volna, ha átveszik valamelyik külfödi borítót. Viszont az ára picivel kedvezőbb lesz.

Gayle Forman - Ha maradnék

Sorozat: If i stay (Ha maradnék) 1.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 264 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. július

Fülszöveg: "Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?"

3. A könyv folytatása hasonló stílusú külsővel.

Gayle Forman - Hová tűntél?

Sorozat: If i stay (Ha maradnék) 2.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 272 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. július

Fülszöveg: HÁROM ÉV MÚLVA

"Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.
Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.
 Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.
 De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?"

4. Borzalmas borító! Remélem a tartalom jobb lesz.

Lauren Oliver- Káosz

Sorozat: Delírium 2.
Műfaj: ifjúsági irodalom
Oldalszám: 344 oldal
Eredeti ár: 2990 Ft
Várható megjelenés: 2012. augusztus

Fülszöveg: "− Szóval korábban hogy hívtak? – kérdezem, mire megáll. Nem fordul meg, miközben folytatom: − Úgy értem, azelőtt, hogy a Vadonba jöttél.
Egy darabig még dermedten áll, aztán megfordul. 
− Jobb lesz, ha lassan hozzászoksz – mondja halkan, de határozottan. – Minden, ami voltál, az előző életed, az ismerőseid… elporladtak. – Megrázza a fejét, majd még szigorúbb hangon folytatja. – Nincs olyan, hogy azelőtt. Csak most van, és ami ezután következik."

Lauren Oliver felvillanyozóan izgalmas második kötettel folytatja a Delíriumban megkezdett történetet. A trilógia első kötete, a Delírium 2011-ben előkelő helyezést ért el a New York Times bestseller listáján. A fordulatos folytatásban szinte sisteregnek a vad elszántság, a tiltott szerelem és egy kitörni készülő forradalom lángjai.
"


2012. július 3., kedd

Könyvesboltból érkezett - június

Ebben a hónapban teljesen padlóra küldtem szegény pénztárcámat. Most hetekbe fog telni mire kiheveri, hogy kifosztottam. 

Megvettem életem első Cor Leonisos könyvét, de tuti nem ez volt az utolsó! És nemcsak azért, mert  még van egy Tündérkrónikák rész. :)


Minden héten figyelem az Ulpius Keddveddre akcióit. Egyik alkalommal a vámpíros könyveiket lehetett igen kedvező áron megvenni. Bár tudtam volna még mit a kosárba tenni, de végül két könyv mellett döntöttem. Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után sorozatának első része már korábban beszerzésre került, most a 2. és 3. rész került a birtokomba.


A Könyvmolyképző webshopja kicsit döcögősen, de elindult a hónap elején. Rengeteg könyvet tudnék tőlük vásárolni, jó lenne, ha máskor is csinálnának hasonló akciót, mint ami a nyitás első öt napjában volt. Mivel mindent amit szerettem volna úgysem tudtam megvenni, így megpróbáltam kicsit szűkíteni az óhajtott könyvek listáját. Brent Weeks trilógiájának első része már megvolt, most a másik kettő is a polcomon van. Benina Bíborhajú sorozatának, ill. Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiájának eddig megjelent kötetei is a csomagba kerültek. Plusz Sarah Dessen Tökéletes című könyve. A Kicsinek is akartam valamit; neki  Csukás Istvántól a Sün Balázst választottam.



2012. július 1., vasárnap

Jeaniene Frost - Félúton a sírhoz

Jeaniene Frost - Félúton a sírhoz
Cat & Bones 1.
paranormál romantikus, urban fantasy
Ulpius-Ház, 2009
Oldalak száma: 416
Eredeti ár: 3499 Ft

Fülszöveg: Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Ami a könyv elolvasása után eszembe jutott: Miért nincs a polcomon a következő rész?!